Statistiky po Rusku: čisté konto, dříč Kučeřík a 25 zblokovaných střel!

Foto: Matt Zambonin / HHOF-IIHF Images

A je daleko veseleji! Co o výhře Česka nad Ruskem říkají čísla? Jasným hrdinou je na první pohled brankář Lukáš Pařík, kdo další měl ale na úspěchu výrazný podíl?

Paříkova nula. Do turnaje jako jednička vstoupil Nick Malík, po výkonu Lukáše Paříka v zápase s Ruskem je ale situace zamotanější. Pařík totiž proti sborné vychytal nulu! Předvést přitom musel hned třicet zákroků.

Povedla se oslabení. Zatímco proti Švédům právě v oslabení dostali Češi klíčové góly, v zápase s Ruskem bylo všechno jinak. Češi díky ohromné obětavosti a zblokovaným střelám nedostali za sedm minut hry v početní nevýhodě ani gól.

Obětavost. Češi v zápase zblokovali hned 25 střel. Z toho hned čtrnáct ve třetí třetině! 

Kubíček dostal po návratu do sestavy osobák. Šimon Kubíček se do sestavy pro první zápas se Švédskem nedostal. Proti Rusům měl potom ice time jenom 10:15 – v polovině třetí třetiny totiž dostal trest na 2+10 minut za vražení na hrazení. 

Závěrečný tlak až tak hrozný nebyl. Člověk by si myslel, že když Rusové po dvou třetinách prohrávají, v závěrečné dvacetiminutovce od nich přijde válec. Jenže počet střel na branku ukazuje jiný příběh – i když mělo Rusko ve třetí třetině pár přesilovek, na branku vystřelilo pouze šestkrát (Češi potom pětkrát). Samozřejmě se ale v počtu střel odráží fakt, že Češi spoustu z nich zblokovali.

Soupeřova dominance na buly. Podobně jako v úvodním zápase se Švédskem se nedařila buly ani tentokrát. Konečná bilance byla dokonce ještě horší – Češi vyhráli jen 18 vhazování z 55 (což dává mizernou 32,73% úspěšnost).

Kučeřík má důvěru. Nejvytíženějším hráčem Česka byl defenzivní dříč Radek Kučeřík (21:04). Z toho ve třetí třetině, kdy bylo potřeba hájit překvapivé vedení, odbruslil přes osm minut! 

Kdo další si hodně zahrál? Po Kučeříkovi měli nejvyšší ice time nejvytíženější hráč předchozího zápasu se Švédskem Michael Krutil (20:26) a další bek Karel Klikorka (19:33). A z útočníků? Střelec vítězné branky a bojovník Filip Koffer (17:43).

Ostřelovač Raška. Jeho práce spočívá především v defenzivní a agresivní hře, přesto právě Adam Raška obstaral z českých hráčů nejvíc střel na branku (5). Opět se činil také Martin Lang (4), který zatím prožívá parádní turnaj. 

Činachov u obou gólů. Září v KHL, na draftu do NHL šel už v prvním kole. Češi věděli, že si na Jegora Činachova musí dát pozor. Povedlo se! Sám nezískal ani bod, naopak byl u obou branek Česka.

Přikryl se do hry nedostal. Plzeňský Filip Přikryl sledoval utkání pouze ze střídačky. Coby třináctý útočník se do hry nepodíval ani na jednu vteřinu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz