Stiga hokej Extraliga – novinka pro všechny hokejové fanoušky!

8. listopadu 2016, 12:15

hokej.cz

Na český trh se právě dostal nový Stiga hokej speciálně věnovaný české extralize. V základním vybavení jsou týmy Sparty a Zlína. Samostatně lze dokoupit hráče všech týmů extraligy od Karlových Varů až po Třinec. Blíží se Vánoce a přemýšlíte nad vhodným dárkem? Toto je tip pro fanoušky všech věkových generací.

Jaká je historie stolních hokejů Stiga?

Stiga je švédská firma založená již v roce 1934. První stolní hokej vyrobil zakladatel firmy pan Stig Hjelmquist pro svého synka. Hokej byl původně ze dřeva, měl obdélníkové kluziště a figurky hráčů byly z plechu. Hra byla od začátku velmi oblíbená. Proto v roce 1957 přistoupila firma k sériové výrobě stolních hokejů. Příští rok to tedy bude již neuvěřitelných 60 let co se Stiga hokeje vyrábějí! Bez nadsázky lze proto říct, že na Stiga hokejích vyrostly již tři generace kluků a holek. V průběhu let docházelo k postupnému zdokonalování hry. Dnešní hokeje jsou vyrobené především z trvanlivých plastů. Kovové zůstávají hokejky hráčů a ovládací táhla. 

Tým HC Olomouc

Tým HC Olomouc

Tým BK Mladá Boleslav

Tým BK Mladá Boleslav

Zažijte tu pravou hokejovou atmosféru!

Hrací plocha, mantinely i dresy hráčů jsou takřka věrnou napodobeninou skutečného ledního hokeje.  V základním vybavení jsou dva týmy, konkrétně Sparta a Zlín. Fanoušci si pak mohou dokoupit jakýkoli jiný tým hrající extraligu jako třeba Karlovy Vary, Litvínov, Plzeň, Liberec, Vítkovice, Třinec, Brno, atd. Pokud někdo rád sleduje NHL, pak si může vybrat jakýkoli tým NHL. K dispozici jsou i národní týmy. Díky svému technickému provedení hokej umožňuje kombinační hru, tvrdé střely, přesné nahrávky a pasy i osobní souboje. Stiga hokej pomáhá dětem rozvíjet jemnou motoriku, podpoří jejich soutěživost a sportovního ducha a naučí je základům fair play. Na internetu, zejména Youtube, je spousta výukových videí jak hru natrénovat a zdokonalit. Hokej je vhodný pro děti od pěti let a má rozměry 100 x 50 x 10 cm.

Jak hrát Stiga hokej závodně?

Stiga hokej je opravdový sport. Od začátku osmdesátých let se po celém světě pravidelně pořádají mezinárodní turnaje. Ze Skandinávie se závodní hraní rozšířilo po celé Evropě, výrazně se prosadilo například v Rusku a v Lotyšsku. Postupně vznikaly národní asociace stolního hokeje, což vedlo k vytvoření mezinárodní asociace. Ta dostala název International Table Hockey Federation (ITHF – Mezinárodní federace stolního hokeje) a její zakládací listina byla podepsána v červnu 2005 při mistrovství světa v lotyšské Rize. ITHF nyní sdružuje šestnáct národních federací. A stejně jako je tomu u skutečného hokeje, tak i v tom stolním patří čeští reprezentanti k absolutní světové špičce. Od roku 1991 se u nás konají každý měsíc turnaje Českého poháru a pořádá se i mistrovství republiky. Od roku 1993 se každý lichý rok koná mistrovství světa. Příští MS v roce 2017 se bude konat na konci května v Liberci. Je až neuvěřitelné, jak počet států zastoupených na MS každým rokem roste. Posledního MS se zúčastnili zástupci 24 států!

Český pohár v Příbrami

Český pohár v Příbrami

Stiga hokej si můžete koupit na e-shopu www.stigahokej.cz »

Získej slevu 300 Kč díky komunitě HOKEJKA! Více informací ZDE.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz