Střelec Koblasa má stopku. Litvínov vetuje rozhodčího Mrkvu

Litvínov dnes přijede do Mladé Boleslavi bez svého nejlepšího kanonýra, Petr Koblasa si totiž musí odpykat jednozápasovou stopku za napadání rozhodčích v posledním extraligovém duelu proti Hradci Králové.

Koblasu ve středu rozčilila vítězná branka Mountfieldu v prodloužení, ve středním pásmu ho totiž předtím nedovoleně bránil Oliver Okuliar.

Litvínovštví fanoušci v reakci na nepotrestaný faul zasypali led odpadky, Koblasa se pak v emocích rozjel za hlavním rozhodčím a vyfasoval osobní trest do konce utkání. 

Nyní navíc přichází ještě dodatečné potrestání od disciplinární komise – kvůli napadání rozhodčích – si Koblasa dá v pátečním kole proti Mladé Boleslavi nucené volno. V neděli proti Třinci už bude moct nastoupit.

Verva v tiskovém prohlášení na svém webu avizuje, že rozhodčího Romana Mrkvu vetuje. „Ohrazujeme se vůči neuspokojivému výkonu hlavního rozhodčího Romana Mrkvy. Jeho zásadní pochybení ovlivnilo nejen duel, který řídil, ale bude mít vliv také na následující zápas, který Litvínov sehraje dnes v Mladé Boleslavi," píše Litvínov.

„Sudí Mrkva podle názoru klubu nesprávně neodpískal faul Hradce Králové, což mělo přímý následek v ovlivnění situace při rozhodujícím gólu v prodloužení hostujícího týmu. Následně sudí do zápisu o utkání uvedli, že Petr Koblasa se rozjel na hlavního rozhodčího a vrazil do něj tělem. S tímto popisem klub nesouhlasí. Pokud by zákrok na Petra Koblasu byl správně posouzen, situace by byla přerušena a ke kontaktu s rozhodčím by nedošlo," tvrdí Verva.

„Ohrazujeme se vůči neuspokojivému výkonu hlavního rozhodčího Romana Mrkvy."

„Následkem tohoto zápisu útočník Petr Koblasa dostal od disciplinární komise stopku na jedno utkání. Vzhledem k tomu, že vrcholí základní část a boj o první čtyřku, případně o co nejlepší umístění do play off, je to pro klub i s ohledem na rozsáhlou marodku zásadní a citelné oslabení," stojí v tiskovém prohlášení.

Předseda extraligové disciplinárky Viktor Ujčík řešil ještě jeden moment týkající se Litvínova – jeho hvězdu Ondřeje Kašeho potrestal pokutou ve výši deseti procent ze základní měsíční odměny, a to za simulování.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz