Strhaní, ale šťastní, hlásí Svačina. Gewiese zvedl Holaňovi tep na 200

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

30. ledna 2021, 12:00

Adam Bagar

Vítkovice vrátily Litvínovu úterní prohru, v domácí odvetě se radovaly po totožném výsledku 3:2. Děkovat mohly elitnímu útoku a zejména Vladimíru Svačinovi, jenž se blýskl dvěma góly, včetně toho vítězného, a asistencí.

Pozadu nezůstali ani jeho parťáci, Jan Hruška měl bilanci 1+2 a Dominik Lakatoš 0+2. „Chceme týmu co nejvíc pomoct. Dostáváme nějaký prostor, takže důvěru musíme splácet. Doufám, že to tak bude dál pokračovat a budeme pro tým co nejvíc platní,“ přeje si Vladimír Svačina.

Ten otevřel skóre už po 39 sekundách hry. „Věděli jsme, že Litvínov cestoval až v den zápasu. A sami víme, jaké to je sedět v autobuse při takových dalekých tripech. Chtěli jsme proto na ně vlítnout, říkali jsme si, že by ještě mohli spinkat. Start se nám fakt povedl,“ pokyvuje.

Vítkovice měly dál navrch, na 2:0 po polovině zápasu zvýšil Hruška, jenže pak si duel samy zkomplikovaly. Petr Gewiese mohl v situaci dva na jednoho vedení navýšit, ale před prázdnou brankou ještě nepochopitelně nahrával Lakatošovi, což si už pohlídal jeden z bránících hráčů.

A chemici na druhé straně trestali, 25 sekund před druhou sirénou se trefil František Lukeš. „Klasické nedáš, dostaneš. Něco jsme si k tomu potom řekli. Tolik gólů zase nedáváme, takže když se dostaneme do takové šance, je třeba si s ní poradit trošku lépe,“ má jasno Svačina.

Trenér Miloš Holaň Gewieseho zaváhání těžce kousal. „Tam jsem měl tep snad 200. Přesně o tom jsme mluvili na mítinku, že potřebujeme i góly beků. Je neomluvitelné to v takové šanci vracet někde zpátky. Hráč tam musí být sobec a vzít to na sebe. Pořádně mě to vytočilo.“

Ale aspoň bylo k vidění drama do samého závěru. „Mám rád, když je to vypjatější a jde o něco až do konce,“ culí se Svačina. Ten pak sice vrátil domácím dvougólové vedení, jenže hosté závěrečný tlak, podpořený hrou bez brankáře, přetavili ve snížení z hole Uvise Balinskise.

Litvínov ve třetím dějství zasypal Daniela Dolejše devatenácti pokusy, ale víc už nestihl a padl 2:3. Tedy stejným výsledkem jako Vítkovice v úterý pod Krušnými horami. „Jsou vedle nás v tabulce, takže jsme jim potřebovali porážku vrátit. Jsou to pro nás strašně cenné body.“

Vítkovice se po čtvrté domácí výhře v řadě přiblížili soupeři na pouhý bodík. „Poslední třetina sice byla šílená, ale ubojovali jsme to. Jsme strhaní, ale šťastní za tři body,“ přiznává na závěr 33letý útočník, který po návratu do Vítkovic zapsal za deset zápasů už devět bodů (4+5).

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz