Terminátor Voženílek hrál, i když mu to žena zakázala a lékař nedoporučil

Foto: Petr Tibitanzl, hcmotor.cz

Klobouk dolů před Danielem Voženílkem! Českobudějovický útočník utrpěl nepříjemné zranění čelisti a musel podstoupit dvě operace, přesto se zapojil do semifinálové série se Spartou a i s celoobličejovým krytem zářil.

„Začal jsem hrát hokej jenom proto, že nám říkali, že hokejisté jsou chlapi. Ale Daniel to posunul ještě dál. Klobouk dolů před tím, čím si prošel, jak rychle se nám vrátil a co ještě dokáže týmu přinést. To je prostě něco neuvěřitelného. O takových příbězích by se mělo psát,“ hlásí na klubovém webu kouč Motoru Jaroslav Modrý.

„Začal jsem hrát hokej jenom proto, že nám říkali, že hokejisté jsou chlapi. Ale Daniel to posunul ještě dál. To je prostě něco neuvěřitelného. O takových příbězích by se mělo psát.“

Ten Voženílkův příběh se začal psát dva dny před startem semifinále. „Na tréninku jsme trénovali přesilovku a Petr Šenkeřík posílal přihrávku na Milana Gulaše, který vystřelil na bránu, trošku mu to sjelo a puk mě trefil přímo do horní čelisti,“ popisuje 26letý hokejista, který musel na operace. Ale už den po té druhé znovu hrál.

„Kdo o tom rozhodl? Já osobně, protože pan doktor říkal, že by byl blázen, kdyby mi něco takového dovolil, standardní doba léčby je čtyři až šest týdnů, jelikož mám v puse šrouby. Takže mi to rozhodně nedoporučil, ale zároveň mi to nezakázal, řekl, že je to na mně,“ říká s úsměvem Daniel Voženílek. Zato rodina mu v tom bránila.

„Manželka mě rozhodně nepodpořila, ta mi to vyloženě zakázala. Taky maminka mi řekla, že sem přijdou, a že mě tam nepustí. Nakonec jsem to ustál a je to dobré,“ hlásí Voženílek, který hrál se speciálním celoobličejovým krytem. „Díky němu se cítím bezpečně. To žádný problém není a vůbec mě to nelimituje,“ dodává Voženílek.

Horší je to nyní po fyzické a kondiční stránce. „Fyzicky se cítím strašně. Týden jím pouze polévky, kaše a nutri drinky, zhubnul jsem asi čtyři kila, takže ideální strava to není, snažím se vše doplňovat, ale je to těžké.“ Přesto skóroval ve čtvrtek i pátek proti Spartě, z těchto dvou utkání zapsal tři body a přispěl ke snížení stavu série.

„Fyzicky se cítím strašně. Týden jím pouze polévky, kaše a nutri drinky, zhubnul jsem asi čtyři kila, takže ideální strava to není. Snažím se vše doplňovat, ale je to těžké.“

Sotva českobudějovický terminátor dohrál zápasy, musel zase do nemocnice. „Mám to zdrátované, mám tam danou titanovou destičku, která mi čelist drží, neustále to stahujeme. Pan doktor mi nasadí gumičky, které mi drží čelist u sebe, pak si je na zápas zase sundám a takhle to bude probíhat až do konce sezony,“ líčí Voženílek.

Série pokračuje v pondělí v O2 areně a Jihočeši věří, že po domácí výhře 3:1 uspějí také v Praze a dokáží ještě sérii zdramatizovat, nebo dokonce otočit, což se nikomu v extralize ze stavu 0:3 na zápasy zatím nepodařilo. „Už se to stalo ve Švýcarsku, že otočili sérii z 3:0, tak jednou se to musí stát i tady,“ uzavírá jihočeský terminátor.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz