Tři body a nula pro Enrotha. Švédsko si v Malmö zahraje o celkový triumf

Foto: Instagram Tre Kronor

Švédové v sobotním zápase vynulovali Švýcarsko a na domácím turnaji se porvou o první místo. Rozhodující gól vstřelil v 9. minutě Lucas Wallmark, brankář Jhonas Enroth potřeboval na čisté konto jen 13 zákroků.

Karjala Cup, Švýcarské hokejové hry a... Beijer Hockey Games. 

Výběr Tre Kronor cílí na třetí celkové prvenství v řadě, o které zabojuje v neděli proti rivalovi z Finska.

Ale zpátky k souboji se Švýcary: domácí se ujali vedení jako první, stejně jako v předchozím duelu s Českem skóroval Lucas Wallmark

Od té doby ovšem nastalo gólové mlčení. Švýcarský brankář Sandro Aeschlimann se musel činit, další puk ale za svá záda nepustil. 

Seveřané si tříbodový zisk pojistili až na konci základní hrací doby trefou do prázdné klece. K výhře dokráčeli také díky zodpovědnému defenzivnímu výkonu.

Reprezentanti helvétského kříže tedy zůstávají poslední v průběžné tabulce Euro Hockey Tour i Švédských her.

ŠVÉDSKO – ŠVÝCARSKO 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Wallmark (Sörensen, Persson), 57. Lindberg (Sörensen).
Vyloučení: 3:6.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 31:13.
Diváci: 5 477.
Nejlepší hráči: Jhonas Enroth – Sandro Aeschlimann.
Švédsko: Enroth – Persson, Häman Aktell, Pudas, Djuse, Granberg, Alsing, Lennström – Petersson, P. Lindholm, Brännström – Larsson, Wallmark, Dahlén – Sörensen, de La Rose, Lindberg – A. Bengtsson, Rasmussen, Nygärd – Klingberg. Trenér: Hallam.
Švýcarsko: Aeschlimann – Frick, Fora, Mi. Müller, Aebischer, Bichsel, Vouardoux, Delémont – Zehnder, Thürkauf, Herzog – Hischier, Jäger, Künzle – Eggenberger, Schmid, Miranda – Riedi, Sigrist, Meyer – Knak. Trenér: Fischer.

Tabulka Euro Hockey Tour

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Švédsko 8 3 3 1 1 22:14 16
2. Finsko 8 3 1 2 2

29:23

13
3. Česko 8 3 1 1 3 16:23 12
4. Švýcarsko 8 0 2 3 3 17:24 7

Další zápasy Beijer Hockey Games

Neděle 12. února: 
12:00 Švýcarsko – Česko (Malmö, ČT 2)
16:00 Švédsko – Finsko (Malmö, ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz