Trofej za oddanost hokeji? V nominaci jsou i Slováci Chára se Sekerou

30. března 2019, 14:33

Matěj Hodoval

Konec základní části se kvapem blíží. Postupně se tak odhalují nominace na některá ocenění. Jedním z nich je i Bill Masterton Trophy, pro které již známe širší nominaci adeptů. Figurují mezi nimi například i dva slovenští hokejisté.

Trofej Billa Mastertona je ocenění určené pro hráče, který nejlépe vystihuje vytrvalost, sportovní chování a oddanost lednímu hokeji. Každoročně ji vyhlašuje asociace novinářů (Professional Hockey Writers' Association). V první řadě se vybírají kandidáti z každého týmu, z nichž následně vzejdou tři finalisté.

Mezi jednatřiceti zvolenými nenajdeme žádného českého zástupce, sousedy ze Slovenska ovšem reprezentují hned dva veteráni.

Zdeno Chára je ve svých dvaačtyřiceti letech jednou z velkých osobností NHL. Obrovitý zadák je mezi aktivními hráči nejdéle sloužícím kapitánem a v Bostonu si jeho služeb nesmírně cení, důkazem budiž nedávno podepsaný roční kontrakt.

Tím druhým je Andrej Sekera. Rodák z Bojnic se letos vrátil po zranění, když si před startem sezony poranil Achillovu šlachu. Proti Ottawě navíc odehrál jubilejní 700. utkání v nejlepší hokejové lize světa. Sekera po svém návratu stihl naskočit do devatenácti zápasů za Edmonton, ve kterých zapsal tři asistence a +5 do tabulky pravdy.

Největším favoritem je však úplně někdo jiný. Příběh Robina Lehnera je dobře známý. Švéd, jenž býval závislý na alkoholu a trpěl psychickými problémy, se z absolutního dna dokázal odrazit. Vyléčený znovu nastartoval svou kariéru u New Yorku Islanders a v aktuálním ročníku se zařadil mezi nejlepší gólmany soutěže.

Kompletní nominace

Anaheim Ducks: Patrick Eaves

Arizona Coyotes: Michael Grabner

Boston Bruins: Zdeno Chára

Buffalo Sabres: Jason Pominville

Calgary Flames: Mark Giordano

Carolina Hurricanes: Curtis McElhinney

Chicago Blackhawks: Corey Crawford

Colorado Avalanche: Carl Söderberg

Columbus Blue Jackets: Nick Foligno

Dallas Stars: Taylor Fedun

Detroit Red Wings: Niklas Kronwall

Edmonton Oilers: Andrej Sekera

Florida Panthers: Derek MacKenzie

Los Angeles Kings: Jack Campbell

Minnesota Wild: Ryan Suter

Montreal Canadiens: Andrew Shaw

Nashville Predators: Rocco Grimaldi

New Jersey Devils: Cory Schneider

New York Islanders: Robin Lehner

New York Rangers: Brendan Smith

Ottawa Senators: Jean-Gabriel Pageau

Philadelphia Flyers: Brian Elliott

Pittsburgh Penguins: Matt Cullen

St. Louis Blues: Jay Bouwmeester

San Jose Sharks: Joe Thornton

Tampa Bay Lightning: Ryan Callahan

Toronto Maple Leafs: Tyler Ennis

Vancouver Canucks: Jacob Markström

Vegas Golden Knights: Ryan Carpenter

Washington Capitals: Brooks Orpik

Winnipeg Jets: Dmitrij Kulikov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz