Týmem ledna je Slavia! Zvolte hráče a trenéra měsíce

31. ledna 2023, 9:44

Marek Hedbávný

Hokej.cz zařadil do All-Star týmu za leden Romana Málka, Jiřího Říhu, Antonína Bořutu, Davida Březinu, Lukáše Žejdla a Tomáše Svobodu. Fanouškovské hlasování o nejlepším hráči a trenérovi měsíce skončí v pátek 3. února ve 23:59.

Tým měsíce – HC Slavia Praha

Pražané vstoupili do nového roku sérií šesti výher, a přestali se tak obávat sestupu. Nový trenér Daniel Tvrzník udělal s týmem opravdu kus práce a slávisté nyní díky povedenému lednu (23 bodů ze 30 možných) mohou pomýšlet i na přímý postup do čtvrtfinále. Tabulka nicméně zůstává nesmírně vyrovnaná a zrádná.

Tabulka za leden

1. HC Slavia Praha, 23 b
2. PSG Berani Zlín, 21
3. SK Horácká Slavia Třebíč, 20
4. SC Marimex Kolín, 19
5. HC ZUBR Přerov, 17
6. HC Dynamo Pardubice B, 16
7. HC Stadion Litoměřice, 15
7. LHK Jestřábi Prostějov, 15
9. HC Baník Sokolov, 14
10. VHK ROBE Vsetín, 13
11. HC RT TORAX Poruba, 12
11. HC Frýdek-Místek, 12
13. HC Dukla Jihlava, 10
14. Draci Pars Šumperk, 3

Hráč měsíce?

Hlasujte o hráči Chance ligy za měsíc leden

1747 hlasů

Sestava měsíce podle Hokej.cz

Roman MÁLEK (G, HC Slavia Praha)
Roman Málek mladší naskočil v lednu hned do devíti utkání, z nichž sedm dovedl do vítězného konce (a proti Zlínu dokonce udržel čisté konto). Dohromady měl Málek skvělou 94,5% úspěšnost zákroků.

Jiří ŘÍHA (O, VHK ROBE Vsetín)
Jiří Říha po vážných zdravotních problémech znovu začíná připomínat onoho obávaného kanonýra z jihlavské/kladenské éry: v lednu dal čtyři branky, třikrát pak asistoval spoluhráčům. Současně se v historické tabulce Chance ligy v počtu gólů vstřelených obráncem posunul na sedmé místo, stává se tedy jednou z ikon druhé nejvyšší soutěže. 

Antonín BOŘUTA (O, SK Horácká Slavia Třebíč)
Antonín Bořuta víc a víc navyšuje své vedení v kanadském bodování obránců Chance ligy – v lednu si ve statistikách polepšil o dva góly a pět nahrávek. Navíc je jistý v defenzivě, kterou je (aktuálně první) Třebíč pověstná – není divu, že Bořutův ice time v posledních týdnech vylétl až k 28 minutám. 

David BŘEZINA (Ú, HC ZUBR Přerov)
Deset zápasů, deset gólů. Přerov sice v lednu nevybočil z nevyrovnaných výkonů, výrazně se však zlepšil v koncovce – a to právě díky Březinovi. Dvěma trefami sestřelil Slavii a Šumperk, Sokolovu potom nasázel hattrick. Kromě deseti branek zaznamenal v uplynulém měsíci tři asistence.

Lukáš ŽEJDL (Ú, HC Slavia Praha)
Klíč k vzestupu Slavie? Mimo jiné probuzení útočných tahounů, kterým se první půlka sezony nepovedla. Jedním z takových byl i Lukáš Žejdl, který se od Nového roku dostal do skvělé formy: za deset utkání stihl nasbírat čtrnáct bodů, z toho devětkrát skóroval.

Tomáš SVOBODA (Ú, HC Dynamo Pardubice B)
Do Pardubic přišel na měsíční hostování a výrazně je pošoupnul k záchraně. Tomáš Svoboda se pasoval do role spasitele: v deseti zápasech se blýskl sedmi góly, na dalších osmi se potom podílel asistencí. V kolonce +/- mu svítí +7.

Trenér měsíce?

O vítězi rozhodnou přímo čtenáři Hokej.cz, a to ze tří trenérů nominovaných redakcí: za měsíc leden jsme vybrali Václava Baďoučka (Pardubice B), Miloše Říhu (Zlín) a Daniela Tvrzníka (Slavia Praha).

Kdo byl trenérem Chance ligy v měsíci lednu?

1419 hlasů

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz