Urážka rozhodčích bude stát Martina Straku 30 tisíc korun, za Špačka zaplatí pokutu Plzeň

25. listopadu 2013, 17:06

hokej.cz ČTK

Útočník a zároveň generální manažer Plzně Martin Straka dostal od disciplinární komise pokutu 30 tisíc korun za urážku rozhodčích. Stejnou částku musí zaplatit i mistrovský klub kvůli stejnému prohřešku Jaroslava Špačka, bývalého obránce, jenž v závěru minulé sezony z pozice asistenta trenéra obnovil kariéru a podílel se na zisku titulu. Oba se provinili v duelu 23. kola proti Slavii, který Západočeši nakonec vyhráli 4:2.

Straka se Špačkem podle disciplinární komise extraligy po skončení první třetiny úterního zápasu za použití vulgárních výrazů slovně napadli rozhodčí před kabinou. Podle tiskové zprávy "rozporovali jejich rozhodnutí a vytvářeli tlak na rozhodování v další části zápasu".

Straka se chce proti pokutě bránit. "Podáme odpor. Nefňukáme, ale když už nás někdo z něčeho osočil, chceme aspoň to, aby nás vyslechli. Přece není možné, abychom jen zničehonic dostali mail s pokutou, aniž by někdo vyslechl naši verzi, k čemu přesně po té první třetině došlo," uvedl kapitán a majitel plzeňského klubu pro server iSport.cz.

"Nebyli jsme to my, kdo ovlivnil zápas. Ale rozhodčí. A proč trestají jenom nás?" řekl jednačtyřicetiletý Straka, jenž je po operaci kolena mimo hru, zápasu se však zúčastnil jako funkcionář. O dva roky mladší Špaček, který byl se Strakou ve vítězném týmu na olympiádě v Naganu, nemá momentálně hráčskou ani trenérskou smlouvu. V oficiální dokumentaci není veden jako funkcionář klubu, takže sám nemůže dostat disciplinární trest.

Rozzlobila je událost z první třetiny, kdy rozhodčí Vladimír Pešina a Jan Hribik krátce po sobě vyloučili Michala Dvořáka a Ryana Hollwega na dvě plus deset minut. "Vyloučili je úplně za nic," uvedl Straka.

Pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního platu dostal od komise za filmování v nedělním duelu s Pardubicemi karlovarský Roman Vlach. Čtyřiadvacetiletý útočník spadl necelé dvě minuty před koncem za rozhodnutého stavu 5:2 pro domácí Energii po souboji s Václavem Benákem. Oba následně obdrželi dvouminutový trest.

Komise projednávala také nepřístojnosti diváků, kteří v nedělním duelu Litvínova s Kladnem vhodili na led několik plastových lahví. Verva vyvázla s napomenutím, neboť šlo o první podobné provinění v sezoně a žádný z účastníků utkání nebyl vhozenými předměty zasažen. Za další takový přestupek už hrozí Litvínovu pokuta.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz