V Energii má podíl i město. Hokej je pro nás sport číslo jedna, hlásí primátorka

Foto: Jiří Holý, hokejkv.cz

Karlovarský hokejový klub změní vlastnickou strukturu – většinovým majitelem se stane Dušan Šenkypl společně s Danielem Tobolkou, podíl získá také město Karlovy Vary! Co na změnu říká jeho primátorka Andrea Pfeffer Ferklová?

Dosavadní majitel Karel Holoubek v klubu končí po dlouhých třiceti letech a prodává svůj devadesátiprocentní podíl ve vlastnické struktuře klubu, každému z nových vlastníků za 1 Kč. Noví vlastníci se zavázali navýšit základní jmění společnosti tak, aby byly pokryty provozní náklady na nejbližší období.

Největší podíl v nové vlastnické struktuře klubu získá Dušan Šenkypl (43 %), dále pak město Karlovy Vary (40 %) a Daniel Tobolka (7 %). Desetiprocentní podíl v klubu zůstává zapsanému spolku Hockey Club Karlovy Vary, jehož účelem je práce s hokejovou mládeží v Karlových Varech a okolí.

„Když mi na konci června Karel Holoubek řekl, že už je unaven a chystá se najít nového partnera, byla jsem překvapená. Ale zároveň řekl, že pravděpodobně bude mít nového partnera klubu. Trvalo to dva měsíce a dnes snad nového partnera máme,“ říká primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

Co si slibuje od spolupráce s Dušanem Šenkyplem? „Pro nás je to takový nový vítr, nové nasazení a nadšení pro to, abychom tady zkusili posunout hokej zase dál. Potom další spolupráci s mládeží a využití nových kontaktů, které pan Šenkypl má. Věřím, že to budou pozitivní a přínosné elementy pro náš hokej.“

Ferklová přiznává, že se jí ulevilo, když se objevil nový investor. „Neradi bychom, aby hokej v Karlových Varech skončil, protože se jedná i o stovky dětí. Takže nám spadl kámen ze srdce,“ potvrzuje s tím, že město přislíbilo deset milionů korun příspěvku mimo základní kapitál na činnost klubu.

Zároveň opakuje, že hokej ve městě není jen o extraligovém A-týmu, ale také o mládeži. „Je to pro nás sport číslo jedna. Letos budeme slavit devadesát let, klubem prošly už stovky dětí a áčko je taková třešnička na dortu. Děti mají motivaci, že jednou můžou hrát i za muže,“ hlásí Pfeffer Ferklová.

„Věřím, že projekt je natolik solidní, že většina z 35 zastupitelů pro něj zvedne ruku.“

Noví vlastníci se chtějí zaměřit právě na mládež. „Je důležité dát mladým hokejistům větší prostor, víc je zapojovat v rámci A-týmu. Rýsuje se také nějaká spolupráce se zahraničím. Příští rok by se mohlo podařit, aby se naši mladí jeli podívat do Washingtonu Capitals, jak se tam hraje hokej,“ líčí.

Definitivní rozhodnutí o změně vlastníků ale ještě musí schválit zastupitelstvo města, které zasedne v úterý 6. září. „Kdybych nevěřila, že se schválí, tak bychom nikdy nedošli takhle daleko. Věřím, že projekt je natolik solidní, že většina z 35 zastupitelů pro něj zvedne ruku,“ doufá Pfeffer Ferklová.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz