Velká ztráta pro repre! Očekávaný lídr obrany je zraněný

Foto: olympijskytym.cz/Vladimír Koča

13. dubna 2022, 20:13

Marek Hedbávný

Lukáš Klok opouští přípravu národního týmu a na květnovém mistrovství světa ve Finsku si nezahraje. Produktivního obránce trápí poraněné koleno a musí na rehabilitace.

„Už v průběhu sezony v klubu jsem koleno cítil," popisuje Klok své zdravotní problémy.

Přesto to zkusil a od pondělí trénoval s reprezentací v Chomutově: „Po konzultaci s fyzioterapeuty jsem totiž věřil, že by se do začátku mistrovství vše mohlo zlepšit a že bych koleno mohl stihnout vyléčit."

Jenže...

Nejde to.

„S trenéry reprezentace jsem se dohodl, že se do přípravy zapojím a budu koleno postupně víc zatěžovat. Po třech tréninkových dnech v Chomutově ale bylo jasné, že budu na léčbu potřebovat přeci jen trochu víc času," vysvětluje Klok.

„Trenérům moc děkuju za možnost to v trénincích zkusit," vzkazuje. „Mrzí mě, že se letos nemůžu poprat o možnost zahrát si na světovém šampionátu. Klukům ale každopádně budu na dálku držet palce.“ 

„Po třech tréninkových dnech v Chomutově bylo jasné, že budu na léčbu potřebovat přeci jen trochu víc času."

Pro národní tým jde o opravdu citelnou ztrátu. Ostatně Klok byl nejproduktivnějším českým obráncem v KHL: v Nižněkamsku ve 44 zápasech základní části nasbíral 31 bodů (5+26). 

Navíc zaujal na mezinárodní scéně: loni na šampionátu v Rize skóroval dvakrát, dvě branky přidal i na nedávné olympiádě v Pekingu.

Aktuální kádr české hokejové reprezentace

Brankáři:
Aleš Stezka 
(HC VÍTKOVICE RIDERA), Petr Kváča (Bílí Tygři Liberec), Štěpán Lukeš (HC Energie Karlovy Vary).

Obránci:
Jan Ščotka (JYP Jyväskylä, Finsko), Michal Jordán (Amur Chabarovsk, KHL), Vojtěch Budík, Lukáš Kaňák, David Jiříček (všichni HC Škoda Plzeň), Jakub Krejčík (Dinamo Minsk, KHL), David Sklenička (Kärpät Oulu, Finsko), Libor Zábranský mladší (Jukurit, Finsko), Jakub Jeřábek (Spartak Moskva, KHL).

Útočníci:
Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik
 (všichni HC Energie Karlovy Vary), Petr Holík (HC Kometa Brno), Petr Kodýtek, Martin Lang (oba HC Škoda Plzeň), Patrik Zdráhal (HC VERVA Litvínov), Jakub Navrátil (HC Olomouc), Petr Fridrich (HC VÍTKOVICE RIDERA), Matěj Blümel, David Cienciala (oba HC Dynamo Pardubice), Adam Klapka (Bílí Tygři Liberec), Jiří Smejkal (Lahti, Finsko).

Foto: olympijskytym.cz/Vladimír Koča

Další program české reprezentace před MS

Euro Hockey Challenge:
14. dubna od 17:10 Česko – Německo (v Chomutově)
15. dubna od 15:00 Česko – Německo (v Chomutově)
21. dubna od 17:30 Slovensko – Česko (ve Spišské Nové Vsi)
23. dubna od 15:00 Slovensko – Česko (v Trenčíně)

České hokejové hry v Ostravě:
28. dubna od 17:30 Finsko – Česko
30. dubna od 16:00 Česko – Švédsko
1. května od 16:00 Česko – Rakousko

Švédské hokejové hry ve Stockholmu:
5. května od 19:00 Česko – Švédsko
7. května od 12:00 Finsko – Česko
8. května od 12:00 Švýcarsko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz