Verva na trhu loví dva beky. Kdo nahradí opory z ciziny?

Foto: Hynek Haruda, hcverva.cz

7. července 2022, 11:31

Ondřej Mach

Hlavní událostí v souvislosti s Litvínovem je během letní pauzy konec legendární dvojice Viktor Hübl a František Lukeš. Pozornosti fanoušků by ale nemělo uniknout, že severočeský klub celkem citelně obmění defenzivní řady.

Aaron Irving, Uvis Janis Balinskis, Marek Hrbas... Dosud potvrzené odchody jednoznačně převažují nad tím, koho se vedení Vervy podařilo získat. 

První dva jmenovaní pod Krušnými horami pomohli nastartovat novou éru a postupně se vyvinuli v nepostradatelné postavy černožluté obrany. 

Není divu, že zájmu konkurence chemici nedokázali vzdorovat. Tvrďáka s nebezpečnou střelou v podobě Irvinga zlákala finská SaiPa, lotyšský hračička Balinskis pláchl do Liberce. 

V solidním světle se loni ukazoval také Hrbas, po něm pro změnu sáhla brněnská Kometa. Jasno navíc není o budoucnosti dalšího zadáka Matěje Stříteského.

Sečteno, podtrženo: defenzivní val bude od září čelit nájezdům soupeře v hodně odlišném složení. Nové smlouvy podepsali pouze Patrik Demel, Jan Strejček a Daniel Kolář

Na přestupovém trhu potom klub ulovil perspektivního Radima Šaldu a dalšího Lotyše Kristapse Zileho. To ale velmi pravděpodobně nebude všechno, trenér Růžička před startem další fáze přípravy vyhlíží posílení.

„Děláme na tom pořád. Stále se vybírá. Dost dlouho, ale hráči kvůli Rusku váhají, trh se otevírá,“ vysvětluje litvínovský kouč v rozhovoru pro server iDnes.cz.

„Děláme na tom pořád. Stále se vybírá. Dost dlouho, ale hráči kvůli Rusku váhají, trh se otevírá.“

„Taky jde o finance, někteří hráči chtějí obrovské peníze. Věřím, že dva získáme, protože odešli Irving a Balinskis,“ dodává Růžička.

Severočeši se intenzivně zajímali o Jana Ščotku, jenže reprezentačního obránce přeplatila ambiciózní Kometa. K obnovení fungujícího spojení tedy nedojde, alespoň prozatím. 

Litvínov má aktuálně na soupisce osm beků: kromě dříve zmíněných zabojují o místo mladíci Ondřej Baláž, Lukáš Hocelík a Denis Zeman.

Foto: Hynek Haruda, hcverva.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz