Výhružka vyvražděním rodiny i útok na autobus! Rivalové žádají o zklidnění

Tomáš Vošvrda | Foto: Martin Vojtěch Víta, hc-vsetin.cz

Finále Chance ligy mezi Vsetínem a Zlínem je pořádně vyhrocené, což ukázal i úvodní zápas třaskavého derby. Někdy se jde mezi fanoušky za hranu. Po utkání byl napaden autobus zlínských příznivců a vsetínskému Tomáši Vošvrdovi přišla zastrašující výhrůžka na sociální síti. Oba kluby vydaly společné prohlášení.

Vsetínský brankář na sebe strhl pozornost ve třetí třetině, kdy byl Jiří Říha trefený na mantinel od Pavla Sedláčka. Zlínský útočník dostal trest na pět minut plus do konce utkání.

Říhy se jel zastat dokonce i Vošvrda, který vyjel po Sedláčkovi a dostal se s ním do potyčky. Emoce zkrátka vřely jak v hledišti, tak i na ledě.

Třaskavý první duel otočil Vsetín z 1:3 na 4:3 po prodloužení a ujal se vedení v sérii. Mezi některými fanoušky došlo k neférovému a problematickému chování...

Po utkání byl vážně napaden autobus zlínských fanoušků. Dojít mělo dokonce k házení kamenů.

Ovšem to nebylo vše.

Brankáři Vsetína přišla výhružná zpráva, která byla pořádně za hranou. Uživatel vyhrožoval Vošvrdovi vyvražděním rodiny...

„Počkej, až dojedeš do Zlína, ty kur**. Já ti dám na někoho útočit, zmr** zasra**. Podepsal sis ortel smrti."

Agresivní fanoušek k tomu přidal i několik dalších vulgarních pojmenování.

Vošvrda sdílel jeho zprávu na svém Twitteru.

V komentářích poté zmínil, že danou záležitost za něj řeší klub. Zlín i Vsetín poté vydaly společné prohlášení a vyzvaly všechny fanoušky ke zklidnění.

„Je potřeba zklidnit situaci. Finále se Zlínem doprovází silné emoce z obou stran, ty ale nesmí překročit únosnou míru. Valašský svátek hokeje se musí rozhodnout na ledě. Mrzí nás, že se do sportovní rivality připletly věci, které s hokejem nemají nic společného. Co se týče vyhrožování hokejistovi A-týmu VHK na sociální síti, klub postupuje v součinnosti s Policií ČR," sdělil Filip Bazala, výkonný manažer VHK ROBE Vsetín.

„Je potřeba zklidnit situaci. Co se týče vyhrožování hokejistovi A-týmu VHK na sociální síti, klub postupuje v součinnosti s Policií ČR."

„Chápu, že to je derby, ale vše musí mít hranice. Tímto bych chtěl vyzvat zlínské fanoušky, aby zanechali provokací a vrátili se k povzbuzování našeho klubu. A zároveň důrazně vyzývám, aby nedošlo ke snaze pomstít se vsetínským fanouškům za včerejší nepříjemný incident," uvedl Robert Hamrla, generální manažer klubu PSG Berani Zlín.

Několik fanoušků z obou táborů chování jedince ohledně vyhrožování brankáři odsoudilo. „Jsem Zlíňák, ale tohle je na mě moc. Za naše některé fans se doslova stydím. Hlavně, ať to dobře dopadne a pachatele najdou. Tohle se stávat nesmí. A je dobře, že už to za vás řeší klub," vyťukal na Twitteru jeden z uživatelů.

„Chápu, že to je derby, ale vše musí mít hranice. Tímto bych chtěl vyzvat zlínské fanoušky, aby zanechali provokací a vrátili se k povzbuzování našeho klubu. A zároveň důrazně vyzývám, aby nedošlo ke snaze pomstít se vsetínským fanouškům za včerejší nepříjemný incident."

„Jsme sice nesmiřitelní rivalové, ale vyhrožovat si násilím a vyvražděním rodiny je ubohé a nemá to ve sportu co dělat," napsal příznivec Vsetína.

„Jménem klubu PSG Berani Zlín odsuzujeme jakékoliv urážlivé či výhružné projevy na sociálních sítích mířené vůči aktérům finálové série. Nenechme si zkazit hokejový svátek a pojďme si společně užít velké finále v duchu fair-play," dodal Zlín na svém webu.

Druhý zápas finále se hraje dnes od 17:00. Derby můžete sledovat na Hokejka TV nebo ČT sport Plus.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz