Výpovědi či 9 hráčů bez odměn! Schön představil úsporná opatření

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

6. dubna 2020, 10:42

Adam Bagar

Také v Hradci Králové přišli s opatřeními, která mají utlumit ztráty z nedohrané soutěže. Týkají se odměn i zimního stadionu, na klubovém webu o tom informoval prezident Miroslav Schön.

„Museli jsme reagovat na propad příjmů. Jak od partnerů, tak ze vstupného na domácí zápasy v probíhajícím play off. V tuto chvíli neznáme přesné číslo tohoto propadu, ale domnívám se, že se bude pohybovat ve výši přibližně osm až dvanáct milionů korun,“ přiznává Schön.

Několik hráčů Mountfieldu, zejména ti, kterým po sezoně končila smlouva, dostali výpověď. Radek Smoleňák, Lukáš Cingel, Aleš Jergl, Petr Koukal, Jakub Lev, Marek Mazanec, Filip Pavlík, Radovan Pavlík a Jakub Orsava se pak sešli s generálním manažerem Alešem Kmoníčkem.

„Chtěl bych všem devíti hráčům a generálnímu manažerovi alespoň touto cestou poděkovat, jelikož pomohli klubu v době, kdy to nejvíc potřebuje.“

„S těmito hráči se domluvil na tom, že se vzdají svých odměn za měsíce březen a duben 2020. Někteří jen za jeden měsíc. Stejně tak se svých odměn za oba měsíce vzdal i Aleš Kmoníček,“ prozrazuje Schön s tím, že ostatní hráči své odměny za tyto měsíce dostanou v plné výši.

„Chtěl bych všem výše uvedeným hráčům a generálnímu manažerovi alespoň touto cestou poděkovat, jelikož pomohli klubu v době, kdy to nejvíc potřebuje. Myslím, že jsme na správné cestě vše zvládnout a v plné síle vstoupit do nadcházející sezony,“ věří hradecký boss.

Opatření se týkají rovněž zimního stadionu. „Ten byl uveden do jakéhosi nouzového režimu tak, abychom minimalizovali náklady, ale v souladu se všemi pravidly ho i nadále provozovali a připravovali na novou sezonu,“ říká Schön, jenž doufá, že se vše brzy vrátí do normálu.

„Pokud by však současná situace trvala i v květnu a třeba i další měsíce, máme připraven další krizový scénář,“ přiznává s tím, že pokud by hradečtí hokejisté nezačali z důvodu nouzového stavu trénovat, pak by neměli mít podle smlouvy nárok na žádnou finanční odměnu.

„Pro zastabilizování klubů, ale možná i extraligy jako celku, je vytvoření nesestupové soutěže minimálně na následující sezonu logickým a účinným krokem, který budu v rámci hokejového hnutí prosazovat.“

„Ale jsme si vědomi, že i oni mají určité finanční povinnosti, takže se s nimi chceme domluvit na určitém kompromisu. Jednou z možností je postupovat dle doporučení svazu, kde se zjednodušeně hovoří o výplatě 50 % hráčské odměny u výplat vyšších než 50 tisíc korun,“ líčí Schön.

Podle něj by se v aktuální situaci nemělo v příštím ročníku sestupovat. „Pro zastabilizování klubů, ale možná i extraligy jako celku, je vytvoření nesestupové soutěže minimálně na následující sezonu logickým a účinným krokem, který budu v rámci hokejového hnutí prosazovat.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz