Vyrovnaný bodový rekord je fuč, Radivojevič přišel o asistenci

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

28. ledna 2016, 18:19

Adam Bagar

Slovenský útočník Branko Radivojevič v neděli sehrál jeden z nejlepších zápasů dosavadní kariéry, na půdě Karlových Varů měl drápy ve všech brankách Bílých Tygrů a ziskem málo vídaných sedmi kanadských bodů vyrovnal bodový rekord elitní tuzemské soutěže. Od jeho unikátního kousku uplynuly čtyři dny a najednou je všechno jinak, liberecký hokejista totiž dodatečně přišel o asistenci u třetí trefy Dominika Lakatoše.

„Něco podobného se mi povedlo snad v šesté nebo sedmé třídě. Byl to jeden z těch zápasů, v nichž vám vyjde vše, na co sáhnete. Největší zásluhu na tom mají kluci, kteří z toho nakonec dali góly. Každopádně sedm kanadských bodů na této úrovni opravdu nepamatuju, vzpomenu si maximálně na to, že dal někdo pět gólů, ale na sedm bodů ne,“ řekl Radivojevič krátce po vysoké výhře 7:2 na ledě Karlových Varů.

Radost ze zisku sedmi bodů mu vydržela pouhé čtyři dny, produktivní liberecký útočník totiž „doplatil“ na preciznost vedení soutěže, které pravidelně přezkoumává gólové momenty všech zápasů Tipsport extraligy a na základě videozáznamů pak dodatečně opravuje statistiky v oficiálních zápisech o utkání. Řada fanoušků to možná ani nepostřehla, ale každý týden takto dojde přibližně k deseti změnám.

Například tento týden schválil Josef Řezníček opravy sedmi gólových momentů. Nahrávku neztratil jen Branko Radivojevič, ale také jeho spoluhráč Martin Bakoš, karlovarský Vladimír Sičák, zlínský Filip Čech či sparťan Curtis Hamilton. Naopak další Pražan Juraj Mikuš, stejně jako olomoucký Jakub Herman, si bodově přilepšili. Tomáš Kopecký dokonce přišel o gól, místo něj na Hané skóroval Josef Hrabal.

Sedm bodů zapsalo kvarteto Čaloun, Čajánek, Sršeň a Geffert

Hokej je rychlá hra a není v lidských silách, aby rozhodčí všechny gólové momenty pohlídali. Respektive určili správně. Proto je dobře, že se vedení Tipsport extraligy v čele s Josefem Řezníčkem odhodlalo ke zpětné kontrole, která přispívá ke zkvalitnění a především správnosti statistik elitní tuzemské soutěže. V ní tak stále zůstává pouze kvarteto hráčů, které dokázalo v jednom klání posbírat skvělých sedm bodů.

Naposledy se to podařilo v roce 2005 litvínovskému Janu Čalounovi v bitvě s Jihlavou (5+2), sedmibodový večer před ním prožili ještě Tomáš Sršeň, Petr Čajánek a Pavel Geffert. Sršeň v roce 1997 přispěl k vsetínské kanonádě proti Pardubicím (5+2), o rok později řádil zlínský Čajánek v utkání s Opavou (6+1) a  Geffert v sezoně 1993-94 v duelu s Plzní (2+5). Branko Radivojevič po opravách zapsal „jen“ šest bodů (1+5).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz