Výzva pro někdejšího útočníka Třince, Zlína či Kladna. Je o něj zájem v KHL!

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

1. června 2020, 15:19

Václav Jáchim

V minulosti hrál tuzemské elitní soutěže za Zlín, Kometu, Třinec či Kladna, teď by mohl Marek Zagrapan čelit velké výzvě. O slovenského útočníka je totiž zájem z ruské Kontinentální ligy, ve hře má být lotyšské Dinamo Riga.

Informaci přinesl web tvnet.tv, třiatřicetiletý rodák z Prešova se údajně objevil v hledáčku klubu, za který letos chytal Alexandr Salák. Situace ovšem není příliš jasná. Dinamo aktuálně řeší finance na příští ročník, nemá ještě ani jméno hlavního kouče.

Po odchodu Girtse Ankipanse jsou mezi uchazeči čtyři jiní trenéři, také kádr bude postupně doplněn. Jisté je, že lotyšský tým bude za hranicemi hledat cenově dostupné hokejisty s kvalitou a předpoklady pomoci v Kontinentální lize.

Zagrapan nechal za zády povedený ročník: ve slovenské nejvyšší soutěži sehrál za Poprad 55 utkání, vstřelil 21 gólů a přidal 23 nahrávek. Se 44 body patřil k nejproduktivnějším hráčům Tipsport extraligy.

Navíc KHL zná, v letech 2009 až 2011 nastupoval za Severstal Čerepovec a Jugru Chanty-Mansijsk. Někdejší naděje Buffala, jež Zagrapana draftovalo v prvním kole 2005 (ze 13. pozice), si vyzkoušela i jiné soutěže.

Účastník mistrovství světa 2010 patřil v juniorském věku k velkým talentům, hokejově se rozvíjel ve Zlíně, přičemž tehdy krátce vypomohl Kometě Brno v první lize. V roce 2004 odešel do kanadského juniorského týmu Chicoutimi Saguenéens, tři sezony později strávil ve farmářské NHL.

Zagrapan se poté vydal do východních končin a okusil zmíněnou KHL, rok strávil ve finské Hämeenlinně. Byl také hráčem Třince, odkud se v průběhu ročníku 2013-14 stěhoval do Kladna. V létě 2017 se zapojil do přípravy Zlína, ovšem návrat neuskutečnil a přešel do švýcarského Winterthuru.

Na kontě má i štace v rakouských týmech ze Štýrského Hradce a Dornbirnu. Teď je prý ve hře jeho přesun do lotyšské metropole, zmíněný zdroj uvádí, že jednání mezi Zagrapanem a představiteli Dinama směřují k podpisu smlouvy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz