We Live The Game. Znáte už oficiální písničku letošního MS?

Foto: IIHF.com

19. května 2023, 18:48

Lukáš Mihal

(RIGA, od našeho zpravodaje) Žijeme hrou. To je motto letošního mistrovství světa, které se snaží naučit nejen hokejovou veřejnost, že hlavní podstatou sportu je zábava. A aby se motto dostalo ještě do většího povědomí, zpěvák Brian Allan složil stejnojmennou písničku, která vyhrává před začátkem každé třetiny každého zápasu v Rize a Tampere.

Oficiální písničky mistrovství světa nemají ve světě hokeje tak velkou tradici jako třeba ve světě fotbalu, třeba na loňském šampionátu ve Finsku žádná oficiální písnička nebyla.

O to příjemnější bylo překvapení, když fanoušci na zahajovacím ceremoniálu poprvé slyšeli skladbu We Live The Game, která od té doby neodmyslitelně patří ke každému zápasu.

Složení písně se zhostil kanadský zpěvák Brian Allan, který po celém světě učí, jak důležitý je zpěv k povzbuzení týmového ducha. To se odrazilo i na písničce We Live The Game, která vyzdvihuje hodnotu přátelství, a právě díky tomu každý může dosáhnout svých největších snů. V písničce je samozřejmě mnohem více pozitivních myšlenek a můžete na ně přijít jedině poslechem.

K samotné skladbě vznikl pěkný videoklip, ve kterém se objevuje oficiální maskot Spiky společně s mladými hokejisty. Ti se vydávají na led a sehrají spolu přátelský zápas, přičemž každý hokejista reprezentuje jednu zemi, která se účastní mistrovství světa.

Kromě toho tancují do melodie písničky a na závěr videoklipu se jdou podívat do Muzea finského ledního hokeje v Tampere, aby se dozvěděli, co mohou díky své snaze jednou dokázat.

„Měl jsem dva a půl měsíce na napsání písně, procvičení písně s dětmi a pak ji živě předvést při zahájení mistrovství světa před 13 000 lidmi a naživo v televizi."

Nestává se ale příliš často, aby se taková velká věc řešila až na poslední chvíli. Výjimka ale potvrzuje pravidlo, protože Brian při své konferenci v listopadu loňského roku udělal na zástupkyni Visit Tampere tak velký dojem, že se nakonec po několikaměsíčním řešení mohl pustit do skládání oficiální písničky pro mistroství světa 2023. 

„Měl jsem dva a půl měsíce na napsání písně, procvičení písně s dětmi a pak ji živě předvést při zahájení mistrovství světa před 13 000 lidmi a naživo v televizi," popisuje Brian rychlé události před zahájením.

Určitě to ale stálo za to. Příprava zahájení a také videoklipu byla pro všechny zúčastněné velká zábava, jak popisuje dvanáctiletá Hertta Myllymäki. „Je skvělé být součástí něčeho tak velkého a určitě to pro mě je zážitek na celý život.“

We Live The Game tedy výborně navázala na předchozí písničku For Glory and Joy, která reprezentovala mistroství světa před dvěma lety v Rize.

Jestli jste ani jednu píseň neslyšeli, neváhejte a běžte si je poslechnout, protože vás určitě potěší a třeba skončí ve vašem playlistu!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz