Zlín reaguje na marodku: proti Litvínovu mu pomůže Pšurný

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

17. listopadu 2020, 14:52

Ondřej Mach

Loni za Berany odehrál jedno utkání, nyní přidá další. Roman Pšurný se v úterý znovu vrátí do extraligy, Zlínu vypomůže ve venkovním zápase proti Vervě.

Už v nedělním střetnutí proti Třinci chyběli Tomáš Fořt, Jan Dufek a Matěj Sebera, ze zápasu si navíc zraněni odnesli ještě Štěpán Fryšara a Pavel Sedláček. Zlín tak musel hledat pomoc v prvoligových vodách, pro úterní klání si vypůjčil Romana Pšurného

„Trochu nás trápí složení útoku, takže jsme si půjčili z Přerova Romana Pšurného, nastoupí za nás. Sebera ani Dufek ještě do utkání nenaskočí, ale je u nich šance na zlepšení, doufáme, že do pátku se nám vrátí,“ hlásí na klubovém webu hlavní trenér Robert Svoboda. 

Čtyřiatřicetiletý centr v nejvyšší soutěži nastoupil k 383 utkáním, postupně vystřídal Zlín, Mladou Boleslav, Hradec Králové, Litvínov a Karlovy Vary. V extralize se naposledy představil na začátku ledna, když Beranům vypomohl proti Kometě. 

„Trochu nás trápí složení útoku, takže jsme si půjčili z Přerova Romana Pšurného, nastoupí za nás.“

Pšurný v extralize stabilně nastupoval naposledy v ročníku 2014/15. Od roku 2015 je součástí prvoligového Přerova, v klubu patří k nejdůležitějším hráčům. Loni v 55 zápasech nasbíral 53 bodů za 27 branek a 26 nahrávek. 

Proti Vervě začne jako centr čtvrté formace po boku Jana Václavka a Vojtěcha Dobiáše. Zlínští hokejisté jdou do utkání v lepším rozpoložení, do této chvíle získali osm bodů. Naopak Litvínov doma ještě nevyhrál, v pěti utkáních pokaždé padl.

„Jsme připravení bojovat o body, papírově máme zítra lehčího soupeře, takže věřím, že najdeme síly být úspěšní a bodovat,“ dodává zlínský trenér Svoboda. 

Aktuální soupiska PSG Berani Zlín

Brankáři:
Libor Kašík, Daniel Huf, Michal Kořének. 

Obránci:
Tomáš Žižka, David Nosek, Dalibor Řezníček, Jakub Ferenc, Daniel Gazda, Martin Novotný, Matyáš Hamrlík, Jan Dluhoš, Jiří Suhrada. 

Útočníci:
Antonín Honejsek, Bedřich Köhler, Tomáš Fořt, Pavel Kubiš, Zdeněk Okál, Jan Dufek, Jakub Šlahař, Jiří Ondráček, Jakub Herman, Štěpán Fryšara, Pavel Sedláček, Jiří Karafiát, Jan Václavek, Vojtěch Dobiáš, Matěj Sebera, Jiří Goiš, Roman Pšurný.

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz