Z prohry se můžeme jenom poučit, velí Hronek. Na velké kluziště si zvyká

Foto: Markéta Křížová

21. května 2021, 19:49

Daniel Kinc

(RIGA, od našeho zpravodaje) V úvodním duelu na šampionátu v Rize vyšli čeští hokejisté bodově naprázdno. Když Filip Hronek nabil dvě minuty před koncem na vyrovnávací gól Dominiku Kubalíkovi, vypadalo to, že se půjde do prodloužení. To však odmítl devatenáct sekund před koncem Grigorenko, který trefil výhru sborné.

Po smolném závěru, kdy svěřenci Filipa Pešána sahali minimálně po bodu, hledal právě Hronek slova jen stěží.

„Očekávali jsme proti Rusku opět těžký zápas, což se potvrdilo. Rusové byli silní na puku a my udělali několik chyb, které vedly k jejich gólům. Zítra je ale další zápas a na ten se musíme připravit,“ hodnotil duel ze svého pohledu.

Srovnání s utkáním s Rusy na domácích Czech Hockey Games v Praze, kde Češi zvítězili minulou sobotu jasně 4:0, hledat nechtěl: „Rusům přijelo na šampionát také několik hráčů z NHL, jejich soupiska se proměnila a jsou silnější. Hráli celkově lépe než my a zasloužili si vyhrát.“

Rusové číhali na české chyby a uměli je potrestat. Dokonce v oslabení.

„Rusům přijelo na šampionát také několik hráčů z NHL, jejich soupiska se proměnila a jsou silnější.“

U inkasované branky na 2:1 z ruského pohledu byl na ledě s elitní přesilovkou i sám Hronek. „Musíme se na to podívat, abychom věděli, co se stalo, protože já osobně to nevím. Měli jsme nějaký plán, který nevyšel, a dostali jsme zbytečný gól, místo toho, abychom ho sami dali,“ litoval.

Češi dokázali třikrát dotáhnout náskok soupeře, v konečném součtu jim to ale není moc platné – z utkání odcházejí tak jako tak bez bodu.

„Nevím, jestli na tom jde hledat něco pozitivního… Prohráli jsme, je to prostě škoda. Můžeme se z toho jenom poučit a zítra ukázat, že umíme hrát lépe, a hlavně to předvést na ledě,“ velí třiadvacetiletý bek.

„Můžeme se z toho jenom poučit a zítra ukázat, že umíme hrát lépe.“

Obránce Detroitu se sžívá po další sezoně za mořem i s kluzištěm v hlavním městě Lotyšska. „Hřiště je větší, než bylo v Praze a než na jakých my hrajeme v Americe. Je to ale pro všechny stejné, musíme se více držet na puku a vytvářet si více šancí,“ pokračoval v tom, co je potřeba zlepšit.

Reparát mohou čeští hokejisté složit už zítra od 20:15 proti Švýcarsku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz