Zajíček je natěšený na Finy! Plán se nemění, kdo má být mimo sestavu?

Šimon Zajíček | Foto: Jan Beneš, ceskyhokej.cz

(KARLSTAD, od našeho zpravodaje) Nepovedené úvodní představení se Švédy hodili za hlavu. Čeští hokejisté se už v pátek odpoledne chystali na Finy, se kterými se v Löfbergs Areně utkají v sobotu od 12 hodin.

„Je to jeden nepovedený zápas, nedělal bych z toho nějaké velké závěry. Stejně tak jsme je my přejeli v prvním utkání sezony. To se stává. Věříme, že další zápasy už tady v Karlstadu budou od nás lepší,“ hlásí asistent trenéra Tomáš Plekanec.

Češi proti Švédsku nezačali špatně, brzy vedli trefou navrátilce Martina Růžičky, jenže pak jasně převzal otěže utkání do svých rukou soupeř. Svěřenci kouče Radima Rulíka ztráceli kotouče, vyslali jen 13 střel na branku a zaslouženě padli 1:4.

„Kluci vědí, že to se Švédy nebylo ono. A že tam byly chyby, které se v zápasech objevovat nesmějí, pokud chceme být úspěšní.“

„Kluci vědí, že to se Švédy nebylo ono. A že tam byly chyby, které se v zápasech objevovat nesmějí, pokud chceme být úspěšní,“ říká Plekanec s tím, že trenérský štáb přes úvodní nezdar nechce nic měnit ze svých předem stanovených plánů.

„Nic měnit nebudeme. Pořád budeme chtít hrát svoji hru, tedy nátlakový, rychlý hokej s dobrým forčekem. Abychom se k tomu dostali, tak oproti čtvrtku nesmíme ztrácet na modré čáře tolik puků. S tím jsme měli problém,“ přiznává Plekanec.

Mimo sestavu by měli v sobotu zůstat obránci Michal Kempný s Martinem Jandusem a útočníci Martin Růžička, Daniel Voženílek a Lukáš Jašek, kteří v pátek trénovali v modrých dresech. Do branky se pak má postavit debutant Šimon Zajíček.

„Cítím se super, jsem natěšený a zvědavý, jaké to bude. Čekám těžší zápas než v extralize, hlavně v rychlosti a přesnosti střelců, kteří příliš nemrhají střelami. Stres na mě zatím nedolehl,“ líčí 22letý litvínovský gólman před svou premiérou.

Plekanec jej ještě zažil jako hráč. „Jestli jsem měl problém dát mu gól? To už si nepamatuju, je to strašně dlouho,“ usmívá se. „Ale je fajn, že mladí gólmani dostávají šanci a ukazují se v dobrém světle. Doufám, že v tom budou pokračovat,“ dodává.

Finové přijeli do Karlstadu povzbuzeni výhrou 4:2 nad Švýcarskem. „Každý soupeř hraje trošku jiný hokej, ale my se soustředíme na to, jak chceme hrát my. Pokud vše budeme dělat líp než proti Švédsku, tak věřím, že body uděláme,“ zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz