• Tipsport extraliga
  • 3.10.2003 18:30
  • 9. kolo

Sparta vydřela v derby bod

3. října 2003, 19:25

ČTK
Značně oslabení domácí, v jejichž kádru chybělo šest hráčů základní sestavy, měli jedinečnou šanci dostat se vedení hned v úvodu utkání. Již ve čtvrté minutě totiž slavistický kapitán Beránek seknul v přerušené hře Marka a rozhodčí Turčan mu nekompromisně udělil trest na pět minut a do konce utkání.

Spartě však přesilovka nešla a její souhra vázla i v momentě, kdy na lavici hanby putoval Sup. Edenští tak bez větších potíží přežili dvouminutové dvojnásobné oslabení a po vyrovnání počtu hráčů na ledě se vrhli do útoku. Aktivní byl zejména Sup, ale na Břízu vyzrát nedokázal. Za záda sparťanského brankáře spadla až Míkou tečovaná Droppova střela sekundu před první sirénou.

Psychiku domácích poté ještě nalomil hned v úvodu druhé dvacetiminutovky Antoš a vnesl tak klid na hole svého týmu. Holešovičtí se sice snažili prosadit hlavně individuálně, ale na připravenou obranu Slavie se jim recept najít nedařilo. Hosté sice chvílemi působili pasivně, ale tři řady domácích si i přes veškerou snahu tlak nedokázaly vynutit. Všechny střelecké pokusy poté bez problémů likvidoval Málek.

Nejvyšší letošní návštěva na Spartě se ale přece jen dočkala zdramatizování duelu. Nejprve Bříza vychytal Kopeckého s Jarošem a poté Ton střelou bez přípravy potrestal již za devět sekund provinění Fadrného. Možnost vyrovnat poté odmítl osamocený Paroulek, ale Kratěna tři minuty před koncem normální hrací doby již nikoliv. Velkou zásluhu na gólu však měl Brošův pas za slavistickou obranu.

Ke slovu tak přišlo prodloužení. V něm rozhodující branka nepadla, i když Sparta měla výhodu přesilové hry a v samotném závěru se na Málka řítil osamocený Marek.

Ohlasy trenérů po utkání:

Alois Hadamczik (Sparta): "Utkání hodně ovlivnilo to, že jsme nedali gól v úvodní přesilovce pěti proti třem, která byla dlouhá. Hráči se poté dostali do křeče a Slavia začala mít navrch. Bylo to ale i tím, jak jsme museli improvizovat v sestavě. V závěru jsme však měli šance, takže jsme mohli získat i dva body. Jeden však bereme i z toho důvodu, že jsme poznali, že mužstvo bojuje do poslední chvíle."

Jiří Kalous (Slavia): "Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a myslím si, že jsme po herní stránce předvedli vynikající výkon. Měli jsme více ze hry a mohou nás mrzet jen neproměněné šance, kterých jsme si vytvořili mnoho. Bohužel nám to tam nespadlo, ale přesto můžeme hráčům poděkovat za výkon a bojovnost."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz