Znojmo trápí marodka, zápas nešlo přeložit. Orli ale v okleštěné sestavě bojovali

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

Hokejisté Znojma mají za sebou v EBEL lize mimořádně těžký zápas na ledě Vídně. Toto střetnutí bývá vzhledem k zeměpisné blízkosti obou soupeřů označováno za derby a Orli jej byli nucení odehrát ve značně okleštěné sestavě. Na ledě svého soupeře nakonec padli těsně 1:2.

Bylo to utkání, v němž se hrálo o hodně. Oba celky patří letos do horní části tabulky, přičemž zejména Orli si chtěli tuto pozici v souboji s velkým rivalem pojistit.

Jenže okolnosti byly proti nim. K už tak velké marodce, na které figurují například dlouhodobě zraněný kapitán Matuš nebo další útočníci Beránek, Bowles, Mrázek či Novák, se přidala ještě chřipková epidemie.

Ta zapříčinila, že řada hráčů, kteří ve Vídni nastoupili, hrála s teplotami a sebezapřením. Z plánů trenéra Fryčera navíc ještě těsně před zápasem vypadl další zámořský forvard Philip McRae, a tak asi nikoho nepřekvapila snaha znojemského vedení o přeložení utkání.

V tomto duchu hovořily alespoň informace na oficiálním webu klubu. Podstatné nicméně je, že se tyto snahy nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce. Odložení zápasu bylo zamítnuto pod hrozbou vysoké pokuty. 

Orly tak čekal těžký souboj, který odehráli s torzem své sestavy. Znojemský trenérský štáb povolal tandem forvardů z druholigových Moravských Budějovic: konkrétně šlo o Martina Kosnara a Ondřeje Svobodu. Proto, aby dali Jihomoravané dohromady alespoň tři útočné formace. Tak rozsáhlé jsou momentálně jejich absence.

„Byl to můj první zápas EBEL. Pro mě neskutečný zážitek." 

Pro Ondřeje Svobodu to přitom byl úplně první start v EBEL. Osmnáctiletý útočník začátek sezony promarodil, ale po svém návratu do sestavy patří k největším oporám Žihadel. Během devatenácti střetnutí, která letos ve 2. lize odehrál, nastřádal celkem osmnáct bodů (10+8). Nejspíš i tato čísla mu zajistila možnost navléct znojemský dres.

„Byl to můj první zápas v EBEL. Užíval jsem si atmosféru derby. I přes prohru našeho mužstva musím před mančaftem smeknout. Zápas jsme odmakali na tři lajny, já jsem do něj nastoupil sice jen na jedno střídání, ale i tak to pro mě byl neskutečný zážitek,“ hodnotí svůj debut v mezinárodní soutěži Ondřej Svoboda.

„Šel jsem do toho s tím, abych to odmakal a co nejvíce si to užil." 

Podobná slova volil další znojemský mladík, jenž letos nastupuje především za Žihadla, Martin Kosnar. Ten už v EBEL sice odehrál šest utkání, ale i tak je stále v této lize nováčkem. „Zápas byl super. Bohužel pro nás se smutným koncem. Šel jsem do něj s tím, abych ho odmakal a co nejvíce si ho užil," líčí rtuťovitý útočník.

Utkání mezi Vídní a Znojmem dlouho čekalo na prvního střelce. Poprvé se červené světlo rozsvítilo až v devětatřicáté minutě, kdy se trefil kanadský bombarďák v dresu Orlů Anthony Luciani. Ten letos zažívá skvělý ročník. S aktuálním ziskem 48 kanadských bodů za 14 branek a 34 asistencí patří devětadvacetiletý hokejista na špičku produktivity celé soutěže a proti Vídní to opět potvrdil.

„Kluci jsou bojovníci. Jsem hrdý, že jsme ten zápas dokázali takto odehrát, vzhledem k té okleštěné sestavě."

Jeho gól však Orlům k bodovému zisku nepomohl. Domácí Capitals totiž dokázali vyrovnané utkání během závěrečné periody otočit na konečných 2:1 ve svůj prospěch. Dvakrát škoda. Znojemští byli i s oslabeným mužstvem blízko cenným bodům.

Toho si je vědom také Dominik Groh. Šikovný brankář odchytal mezi tyčemi Znojma už třetí zápas v řadě, přičemž rozhodně nezklamal. Proti Vídni si někdejší mládežnický reprezentant České republiky připsal 31 úspěšných zásahů.

Byl to právě on, kdo držel dlouhou dobu naději na export bodů z rakouské metropole směr jižní Morava. Ten se sice nakonec nezdařil, i tak je ale Groh na hráče před sebou pyšný. „Zápas byl dobrý. Kluci jsou bojovníci. Jsem hrdý na to, že jsme dokázali odehrát takto vyrovnané střetnutí v té okleštěné sestavě. Zároveň bychom chtěli všichni poděkovat fanouškům, kteří nás přijeli v hojném počtu podpořit,“ uzavírá Groh.

Foto: Rosťa Pfeffer, hcorli.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz