Hruška dvěma góly rozsekl venkovní bitvu s Plzní. I s máminou kuklou

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Byl to jeho zápas. Coby jeden ze tří brněnských rodáků v dresu domácí Komety pomohl Jan Hruška svému týmu k důležité výhře v ostře sledované bitvě pod otevřeným nebem. Kometa před rekordní kulisou 18 514 diváků pokořila plzeňskou Škodovku 5:2 a připsala si první novoroční tři body.

Ty navíc Kometa potřebuje jako sůl. V tabulce se nachází na osmém místě a snaží se stáhnout ztrátu na první šestku. Tříbodové vítězství z venkovní bitvy proti Plzni bylo prvním krůčkem na cestě k vytouženým vyšším příčkám tabulky.

Kometa z odpolední bitvy vyšla maximálně spokojena. Zvítězila, přepsala rekord v návštěvnosti samostatné nejvyšší soutěže a divákům nabídla jedinečnou hokejovou show. Z té nebyli nadšení pouze fanoušci, ale i samotní hráči.

"Začínal jsem tady, poprvé jsem sem přišel s dědou. Naši mě sem vodili, mrzli tu se mnou a já se vztekal, že mě to nebaví a že to dělat nebudu."

"Byl to samozřejmě perfektní zážitek, navíc okořeněný vítězstvím. Padlo hodně gólů, přišlo spousta lidí, všechno se povedlo na jedničku. Je to pro mě takový malý sen, rozhodně bych nic tentokrát neměnil," vykládá dobře naladěný útočník Komety Jan Hruška.

Důvodů k radosti měl několik. Nejenom že vstřelil dvě branky, pro něj jako rodilého Brňáka se navíc jednalo o velmi speciální zápas. Na ledě za Lužánkami totiž dělal své první hokejové krůčky. "Začínal jsem tady, poprvé jsem sem přišel s dědou. Ale to už jsem trochu bruslit uměl, chodili jsme totiž na halu na Vodovu. Ale i za Lužánkami jsem se toho hodně nabruslil, bylo tady nekryté kluziště. Naši mě sem vodili, mrzli tu se mnou a já se vztekal, že mě to nebaví a že to dělat nebudu," usmívá se jeden z nejvýraznějších mužů nedělního zápasu.

První gól zaznamenal na konci první třetiny, kdy po přihrávce mezi kruhy umístil svůj pokus přesně do plzeňské brány. Podruhé se mu povedlo překonat Machovského v 33. minutě, když po hrubce plzeňské obrany propálil z pravého kruhu hostujícího gólmana.

Jeho druhá branka, na kterou mu namazal obránce Jeřábek, se nakonec ukázala jako branka vítězná. "Hrozně dobře jsme napadali. To byl základ. Najednou byl puk na středu hřiště, já se k němu dostal jako první, navíc jsem měl dostatek času vystřelit," popisuje zlomový moment celého duelu.

První venkovní duel tak Kometa zvládla. Podruhé za Lužánkami se představí v pátek na večer, kdy změří síly s pražskou Spartou. Jak sám Jan Hruška praví, nic z neděle měnit nebude. Ani oblečení. To se totiž dle jeho slov osvědčilo.

"Byl jsem při vybírání, co si na sebe vzít, opatrný. Den předtím na tréninku jsem zkoušel hrát s čepicí přetaženou přes helmu, ale nebylo to zas až tak dobré. Proto jsem pro zápas splašil od mamky lyžařskou kuklu. Můžu říct, že to s ní byla pecka a rozhodně v ní odehraju i ten další zápas," uzavírá nejproduktivnější útočník Komety Jan Hruška.

Sestřih utkání Kometa Brno – Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz