VIDEO: Hattrick Gordieho Howea! Aspoň to lidi mají se vším, září Káňa

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Výjimečný zážitek! Rekordní návštěva české extraligy na konci bitvy pod otevřeným nebem aplaudovala Kometě a jak moc chtěli domácí hokejisté Plzeň porazit, ukázal útočník Jan Káňa. Nejdřív zahájil prvním gólem obrat Brňanů, na začátku třetí třetiny zvedl fanoušky vítěznou bitkou s Jakubem Lvem a pak přidal i nahrávku na Němcovu pojistku.

Povídejte, jaké to pro vás bylo?
Obrovský zážitek! Celé Brno se na to těšilo, my taky. Ze začátku to bylo celkem svazující, což na nás bylo vidět. Strašně jsme chtěli a Plzeň si to užívala, takže hrála hezčí hokej. Ale my jsme bojovali a snažili se vyhrát. A povedlo se.

Zdálo se, že led vám nepřidělával až takové problémy, jak by se dalo čekat. Co myslíte?
Ze začátku tam bylo trochu víc sněhu, ale jak potom led uklízeli, dalo se to. Samozřejmě to není jako normálně, takže občas někdo zakopl nebo mu ujel puk. Ale myslím, že na takovou akci to byl kvalitní led.

Vám se navíc povedl hattrick Gordieho Howea. Máte gól, nahrávku, a taky jste se porval.
Říkali mi to už kluci na střídačce. Samozřejmě je to o štěstí. Poslední došla ta nahrávka, jsem strašně rád.

A rvačka? Vyplynula z toho, jak jste byl na zápas natěšený?
Nene, (Lev) tam dohrál Vojtu (Němce). Já jsem to viděl, tak jsem ho žďuchl, a když žďuchl i on mě, tak už jsem nechtěl uhnout. Aspoň to lidi mají se vším.

Hledáte si hráče podle výšky?
Nene, tak malého bych těžko hledal. To bych se asi nikdy neporval (směje se). Zase tolik to nevyhledávám, abych za každým jezdil a chtěl se bít. Vyplynulo to ze situace.

Upravovali jste pro zápas taktiku vzhledem k netradičním podmínkám?
Hlavně jsme ji upravovali vzhledem k tomu, že je tady užší led. Snažili jsme se hrát jednodušeji, protože každá ztráta je blíž bráně. U mantinelů byl sníh, takže se to těžko sbíralo. Chtěli jsme puky dávat co nejrychleji ven a všechno tlačit do brány.

Možná i proto jste ve svém nájezdu, který přišel jenom chvíli před gólem, rovnou střílel…
Původně jsem chtěl jít do kličky, ale puk nejel tak, jak jsem předpokládal. Pak už jsem to tam jenom v rychlosti plivl. Naštěstí jsem to potom napravil, takže mě to tolik nemrzí.

Těšíte se po dnešku o to víc na druhý zápas se Spartou?
Uvidíme, jaké bude počasí a jak to bude vypadat večer. Ale určitě se všichni těšíme, protože to třeba už nikdy nezažijeme. Chceme si to užít a předvést hezký hokej, aby se lidi bavili.

Na zápas přišlo 18 514 diváků, což znamená nový rekord české extraligy. Jak jste si atmosféru užíval?
Úžasné. Když všichni začali řvát nebo tleskat, bylo to úplně něco jiného než normálně v hale.

„Fakt byla zima.“

Říkali jste si už něco na střídačce, když hlasatel rekord oznámil?
Každý to slyšel, ale zase abychom se radovali, na to nebyl čas. Je to fakt pěkné a je vidět, že lidi v Brně mají hokej prostě rádi. Na další zápas se jich budeme snažit přitáhnout ještě víc.

Do mexické vlny se přidali i plzeňští fanoušci…
V té zimě se chtěl pohnout asi každý. Musela jim být velká zima. I nám na střídačce byla, občas jsme si museli proklepávat nohy nebo udělat nějaký ten dřep. Fakt byla zima.

Jak jste se pokaždé „těšili“ z kabiny zpátky na led?
Začátky třetin byly dobré, horší byly komerční přestávky, jak jsme se nikdo nehýbali. Když nejste na ledě, tak trochu prochladnete a hůř se to rozhýbává. Hlavně jsme nechtěli faulovat, abychom se všichni dostali na led. Naštěstí se nikdo nezranil.

Čekali jste, že zrovna v takových podmínkách dáte pět gólů?
Čekali, nečekali… Určitě jsme se o to snažili a jsme rádi, že to vyšlo. Zápasů s málo brankami bylo dost, tak doufám, že se od toho odpíchneme a půjdeme dál.

O to víc si teď budete věřit na Spartu, která přijede v pátek.
Kdybychom si nevěřili, tak hokej nehrajeme. Určitě sem dojedou i fanoušci. Doufáme, že budeme silnější a porazíme je.

Sestřih utkání Kometa Brno – Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz