Mora zase padla, už poosmé. Rýpat se v tom nemůžeme, tvrdí Rachůnek

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

1. února 2015, 22:00

Ladislav Vácha

Nováček z Olomouce neprolomil dlouhou sérii porážek a předkolo play off se mu začíná pomalu vzdalovat. Svěřenci trenérského tandemu Fiala – Dopita doma nestačili ani na Pardubice, zatímco Mladá Boleslav na svém ledě překvapivě zdolala Plzeň. Jejich manko na hraniční desátou příčku tak narostlo už na osm bodů. Kohouti nutně potřebují zabrat v příštím kole, kdy je čeká důležité utkání proti tabulkovému sousedovi z Liberce.

Olomouc nezačala vůbec dobře. Dopustila se několika faulů a od 13. minuty prohrávala, když se po hezké nahrávce zpoza brány prosadil Tomáš Kaut. Hanáci se potom těžko dostávali do tempa a ještě víc je srazila do kolen druhá trefa Pardubic z úvodu prostřední části.

„Máme problém s tím, že když dostaneme gól, tak pak na chvíli odejdeme. Pardubice toho využily a přidaly druhou branku. Potom už se to těžko dohání a stojí to strašně moc sil. Navíc jsme měli několik vyloučení, čímž jsme je dostali do hry. Musíme se z toho už konečně poučit,“ ohlíží se za další neúspěšnou bitvou Tomáš Rachůnek.

„Rozhodně neházíme vinu jeden na druhého a taháme za jeden provaz. Společně jsme se do této situace dostali, takže se z toho společně i vylížeme,“

Sebevědomím Mory pořádně otřásla hlavně druhá inkasovaná branka. Lukáš Nahodil hledal z kruhu najíždějícího spoluhráče, ale kotouč si smolně srazil do vlastní brány Roman Rác. „Jen to potvrzuje naše trápení. Minule gólman zlomil hokejku, teď jsme chtěli zblokovat soupeřovu přihrávku a nešťastně jsme si to tam srazili. Je to pro nás kruté, ale musíme se s tím vypořádat. Ve zbývajících zápasech musíme být maximálně soustředění,“ ví Rachůnek.

Východočeši byli na koni a svému sokovi, který se horko těžko probíjel do zakončení, toho moc nedovolovali. „Většinou prohráváme, soupeř se potom zatáhne a stojí ve středním pásmu. Nám nezbývá nic jiného, než to dopředu nahodit,“ krčí rameny třiadvacetiletý mladík.

A byl to právě on, kdo mohl vrátit Hanáky zpět do zápasu. Ve 49. minutě se rozjel k trestnému střílení, ale vyprášil jen betony gólmana Kristana. „Beru to na sebe, protože jsem to neproměnil. Kdybych to dal, mohli jsme hrát prodloužení,“ sype si popel na hlavu. „Nemůžeme se v tom ale dál rýpat a musíme jít dál,“ dodává odhodlaně.

Dnešním dnem se definitivně zavřelo přestupové okno, ale vedení klubu po žádných posilách nesáhlo a i nadále plně důvěřuje současnému kádru. „Mrzí nás, že prohráváme, a chceme to co nejdřív otočit. Rozhodně ale neházíme vinu jeden na druhého a taháme za jeden provaz. Společně jsme se do této situace dostali, takže se z toho společně i vylížeme,“ vyhlíží lepší zítřky člen druhého olomouckého útoku.

Sestřih utkání Olomouc - Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz