Trenér Draisaitl v Hradci končí! Mountfield povede Kýhos

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

1. prosince 2015, 19:13

Martin Voltr

Ambiciózní hradecký Mountfield po reprezentační přestávce spadl z druhého na sedmé místo Tipsport extraligy. Jednání klubové generatily nakonec vedla k radikálnímu řešení: Na lavičce týmu končí hlavní trenér Peter Draisaitl! Německého kouče nahradí Vladimír Kýhos, který v posledních dvou sezonách získal s brněnskou Kometou stříbro a bronz. V nejvyšší soutěži jde po Pardubicích, Karlových Varech a Třinci o čtvrtou změnu trenéra během probíhajícího ročníku.

Hradec před sezonou posílil kádr s cílem konečně proniknout minimálně do semifinále. Před reprezentační přestávkou se týmu začalo dařit, po pěti vítězstvích v řadě se usadil na druhém místě tabulky. Po pauze se ale Mountfield trápí, z 21 možných bodů získal jen pět a aktuálně má v zádech čtyři porážky za sebou. Rázem tak vypadl z elitní šestky, která si zajistí přímý postup do play off. Na druhou Plzeň ale ztrácí jen šest bodů, na třetí Spartu čtyři body.

„Domníváme se, že máme nejlepší mužstvo za poslední tři roky, tudíž očekáváme odpovídající výkony a výsledky. Jsme přesvědčeni, že je potřeba udělat zásadní změnu, abychom jich dosáhli.“

„V letošní sezoně se nám naše účinkování, výkony a výsledky v Tipsport extralize nelíbí a jsou za očekáváním. Domníváme se, že máme nejlepší mužstvo za poslední tři roky, tudíž očekáváme odpovídající výkony a výsledky,“ uvádí generální manažer Aleš Kmoníček. „Jsme si také vědomi toho, že nastalá situace a vývoj sezony není pouze věcí trenérů, ale velký podíl na tom mají samotní hráči,“ doplňuje.

Po nedělní prohře 2:4 s Chomutovem se sešlo představenstvo klubu, v úterý bylo definitivně jasno, že Peter Draisaitl končí. „Jsme přesvědčeni o tom, že je potřeba udělat zásadní změnu, abychom požadovaných výsledků a výkonů dosáhli. Peterovi velmi děkujeme za dlouhodobé působení u týmu a za výsledky, kterých s ním v posledních dvou letech dosáhl. Děkuji mu také za velmi dobrou, korektní a profesionální spolupráci na vysoké úrovni, které si osobně velmi vážím,“ pokračuje Kmoníček.

Tomáš Martinec a Michal Tvrdík u týmu pokračují

Během rozjeté sezony neměli v Hradci Králové tolik možností, koho na Draisaitlovo místo angažovat. Spekulovalo se o Jiřím Kalousovi či Vladimíru Kýhosovi, nakonec se jako pravdivá ukázala druhá varianta. Kýhos bude mít jako hlavní trenér po ruce asistenta Tomáše Martince, který na své pozici zůstává, a také Michala Tvrdíka, jenž nedávno ukončil aktivní kariéru. Klub ale zároveň nevylučuje další rozšíření realizačního týmu.

„Ve hře bylo více variant a my jsme samozřejmě jednali s více kandidáty. Z mnoha objektivních i subjektivních důvodů jsme se nakonec rozhodli pro Vladimíra Kýhose,“ říká Aleš Kmoníček s tím, že nový kouč se k týmu připojí ve středu odpoledne.

59letý Kýhos byl bez angažmá od konce loňské sezony. Na lavičce brněnské Komety skončil i přesto, že s ní v posledních dvou letech získal extraligové stříbro a následně bronz. Jeho hlavním úkolem bude oživit ambiciózní tým, který letos pod Bílou věží představitelé klubu složili. V posledních dvou sezonách skončil Mountfield vždy ve čtvrtfinále play off, když nejprve prohrál se Zlínem 2:4 na zápasy a poté ho poměrem 4:0 vyškolila Sparta. Povede se mu pod vedením Vladimíra Kýhose dojít dál?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz