Vítkovice otočily z 1:3 na 5:3. Pirát Ölvecký: Nevím, co se s námi stalo

Foto: piratichomutov.cz

6. února 2016, 17:41

Libor Kult

Piráti Chomutov chtěli ve 43. kole Tipsport extraligy na ledě domovské SD ARÉNY navázat na předchozí vítězství před svými fanoušky, které potěšili v úterní dohrávce 37. kola s Mountfieldem. Souboj s Vítkovicemi měli svěřenci Vladimíra Růžičky staršího dobře rozehraný. Ve 36. minutě vedli i zásluhou dvou přesných zásahů Petera Ölveckého 3:1, jenže ve zbytku zápasu mířili přesně už jen Ostravané, kteří si odvezli všechny body. „Nemůžu mít z gólů radost, když jsme prohráli,“ prohlásil Ölvecký po závěrečné siréně.

Jedním dechem pak hledal příčiny selhání. Piráti během necelých deseti minut na přelomu druhé a třetí třetiny inkasovali čtyřikrát a z dvougólového vedení byla rázem stejně vysoká ztráta. „Nevím, co se s námi stalo. Třicet minut jsme podle mého hráli dobře. Vedli jsme 3:1, ale najednou jako kdybychom se báli hrát a dělali jsme hrozně moc chyb, které soupeř potrestal,“ soukal ze sebe třicetiletý útočník.

Rodák z Nových Zámků následně přemítal, zda mužstvu víc uškodilo snížení krátce před druhou pauzou nebo vyrovnání Vítkovických hned v první minutě třetího dějství. „Ani jeden z těch gólů nám úplně nepřidal,“ vyhrknul bez váhání. „Sebevědomí nikdy nezvedne, když tým inkasuje do šatny. Navíc hned po přestávce Vítkovice vyrovnaly, což nás zabrzdilo,“ pokračoval. „Chtěli jsme tak moc, že nás to možná i svazovalo a dělali jsme chyby, které doma normálně nevyrábíme,“ kroutil hlavou.

"Dělali jsme chyby, které doma normálně nevyrábíme."

Peter Ölvecký zaznamenal bodově nejlepší zápas v dresu Pirátů v souboji proti bývalému zaměstnavateli, odkud na sever Čech přišel. „Na zápas jsem se těšil, protože znám většinu vítkovických kluků a chtěl jsem je porazit. Bohužel to nevyšlo, což k hokeji patří,“ popisoval své pocity. „Možná si ještě někdo rýpne, nějaké náznaky proběhly už při podávání rukou po zápase,“ doplnil ještě muž, který dvakrát překonal vítkovického debutanta Patrika Bartošáka.

Severočeši patří v domácím prostředí k nejúspěšnějším celkům soutěže, před svými fanoušky nebodovali teprve potřetí v sezóně. „Jde o velmi nepříjemnou ztrátu, protože jsme chtěli vyhrát a na Vítkovice jsme si věřili,“ konstatoval někdejší hráč Minnesoty nebo Nashvillu. „V úvodu jsme byli lepší a vytvořili si poměrně dost šancí. Bohužel jsme vítězství, které jsme potřebovali, nevybojovali,“ soukal ze sebe smutně. „Naštěstí můžeme porážku před pauzou odčinit ještě ve Zlíně,“ vyhlížel poslední kolo před únorovou reprezentační pauzou.

Berani jsou tabulkovým sousedem Pirátů, na které ztrácí pouhé tři body. Zimní stadion Luďka Čajky tak uvidí přímou bitvu o sedmé místo a případnou naději na přiblížení se šesté příčce. I proto si Peter Ölvecký hned po porážce s Vítkovicemi uvědomoval, že nepůjde o snadnou záležitost. „Čeká nás velmi těžký zápas, protože Zlín se zvedl a hraje zejména doma velmi dobře,“ uvedl. „My už ale musíme začít bodovat i na stadionech soupeřů, protože body zvenku nám chybí,“ burcoval posléze.

Jenže mimo své hájemství jsou Chomutovští aktuálně nejhorší ze všech čtrnácti účastníků nejvyšší soutěže a marně si lámou hlavu, proč tomu tak je. „Kdybychom to věděli, rychle bychom na venkovních zápasech zapracovali,“ pousmál se Peter Ölvecký hořce. „Poslední výkony venku už nevypadaly špatně, jen něco chybělo. Boleslav jsme přestříleli, ale prohráli jsme. I v Pardubicích jsme nehráli špatně. Jde o maličkosti, od kterých bychom se mohli odrazit,“ vyprávěl dále. „Potřebujeme venku podat stoprocentní výkon celý zápas a ne jen polovinu nebo dvě třetiny,“ uzavřel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz