Bartošák už má jasno! Ve Švédsku končí, těší se na jinou evropskou ligu

Foto: hockeyallsvenskan.se

7. května 2020, 14:30

Václav Jáchim

Závěr minulé sezony prožil ve Švédsku a zdálo se, že tam stráví i příští ročník. Patrik Bartošák si udělal jméno v týmu MODO Hockey, zájem o něj projevila konkurence, nicméně nakonec je všechno jinak. Účastník olympijských her 2018 se těší na jinou evropskou soutěž, bude chytat za finský tým Pelicans Lahti.

Ještě nedávno to vypadalo, že někdejší gólman Vítkovic či Třince zůstane v zemi Tre Kronor. Nicméně kromě tamních klubů o Bartošáka stál rovněž účastník finské SM-Liigy a nakonec českého gólmana získal. „Patrik se s vedením klubu dohodl na roční smlouvě," řekl hokej.cz Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Interes ze Švédska byl podle jeho slov značný. Bartošáka chtěli především udržet zástupci MODO Hockey, kterým snahu o postup do SHL sebrala pandemie koronaviru. „Vedení hodně stálo o prodloužení spolupráce, Patrik byl v klubu spokojený. Ale je ve věku, kdy chce chytat na nejvyšší úrovni. V elitní soutěži," vysvětlil Sivek.

Poté se mluvilo o možném stěhování do Leksandu. „Je pravda, že to bylo ve hře. Z MODO tam měl přejít hlavní trenér, jenž chtěl, aby měl v bráně Patrika. Jednání se ovšem protahovala a Patrik nechtěl vsadit na jednu kartu s nejistým výsledkem. Když se objevil zájem z Lahti, oslovilo ho to," připomněl hráčův agent.

Hokejisté Pelicans mají v nové sezoně velké plány. Snažili se najít zkušeného brankáře, který jednoznačně splní roli jedničky. „Jde o velmi dobrou hokejovou organizaci s kvalitními možnostmi a ambicemi. Navíc z lokality, která je příznivá i s ohledem na rodinu. V klubu působí vynikající hokejisté nedávné minulosti – majitelem je bývalý brankář Pasi Nurminen a manažerem obránce Janne Laukkanen," uvedl Sivek.

Foto: Alena Zapletalová

Obě slavné postavy finského hokeje s Bartošákem osobně hovořily. „Pasi Nurminen se pro Patrika nadchl. Probrali všechny podstatné věci, také proto se pak Patrik rozhodl, že nabídku z Lahti přijme," doplnil hráčův agent.

Teoreticky mohl připadat v úvahu i návrat do Tipsport extraligy, nicméně účastník mistrovství světa 2019 měl jinou prioritu. „Patrik chtěl zůstat venku. Nabídky sice byly, proběhly kontakty s několika tuzemskými týmy, ale řešili jsme zahraničí. Patrik jde ze Švédska do Finska, kam se hodně těší. Věříme, že to pro něj bude krok správným směrem," uzavřel Michal Sivek.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz