Bělorusko a Lotyšsko se těší na MS. Prodej vstupenek odstartuje v září

5. července 2020, 21:14

Václav Jáchim

Letošní mistrovství světa ve Švýcarsku škrtla pandemie koronaviru, to příští budou hostit Bělorusko a Lotyšsko. Obě země se naplno chystají, po prázdninách zahájí prodej vstupenek. „Ještě uvidíme, jak na tom budou Lotyši, ale vstupenky chceme dát do prodeje v září," řekl pro deník Pressbol šéf běloruského hokeje Gennadij Savilov.

Oba svazy postupují v souladu se zvyklostmi Mezinárodní hokejové federace. „Start prodeje vstupenek se pravidelně uskutečňuje na podzim, nebudeme výjimkou. Včas o tom budeme informovat, předpokládám, že se tak stane v září," připomněl Savilov.

Běloruský svaz pracuje na marketingových aktivitách, chystá mediální výstupy a projekty, které pomohou oslovit co nejvíc fanoušků. „Naší snahou je, abychom získali příznivce z dalších zemí. Budeme se orientovat především na Rusko," přiznal.

Minsk bude hostit základní skupinu, v níž se utkají domácí výběr, Rusko, Švédsko, Česko, Švýcarsko, Slovensko, Dánsko a Velká Británie. Podle původního plánu měla hrát ruská sborná v lotyšské Rize, ale Bělorusové coby hlavní pořadatel projevili zájem, aby svěřenci trenéra Bragina strávili celý turnaj v Minsku.

Foto: Michal Eger

Stalo se, místo Rusů se do základní skupiny v lotyšské metropoli přesunou Kanaďané. V Minsku očekávají také zájem publika z dalších zemí, šampionát tam poprvé a dosud naposledy hostili v roce 2014. „Jsme rádi za složení obou skupin. Kdybych měl dopředu napsat týmy, které bych si do Minsku přál, uvedl bych tyto," usmál se Savilov.

V obou zemích se na turnaj velmi těší, v Bělorusku panuje poměrně velké očekávání. Tamní národní tým si vybojoval návrat do elitní skupiny, kouč Michail Zacharov dobře ví, že před zraky prezidenta Alexandera Lukašenka bude žádoucí nedopustit ostudu.

Bělorusům mají k dobrým výsledkům pomoci naturalizování hráči. V roce 2014 se výběr trenéra Glena Hanlona dostal na domácím podniku do čtvrtfinále, čemuž napomohli i Geoff Platt a brankář Kevin Lalande. Teď mají běloruský pas dostat někdejší sparťanský gólman Danny Taylor, Francis Paré, Shane Prince, možná i Joe Morrow.

Světový šampionát 2021 byl na nedávném kongresu IIHF posunut o dva týdny, turnaj odstartuje 21. května a skončí 6. června. Medailový závěr bude hostit Minsk.

Složení skupin MS 2021

Skupina A v Minsku:
Rusko, Švédsko, Česko, Švýcarsko, Slovensko, Dánsko, Bělorusko, Velká Británie.

Skupina B v Rize:
Kanada, Finsko, USA, Německo, Lotyšsko, Norsko, Itálie, Kazachstán.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz