Bývalý gólman Ocelářů míří do Polska, exvítkovický útočník mění kluby ve Francii

Juraj Šimboch si děkovačky umí užít. | Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

8. července 2020, 9:06

Václav Jáchim

Pět sezon působil v organizaci třineckých Ocelářů, parádní zákroky předváděl také v Berouně, Prostějově, Frýdku--Místku či v Přerově, kde odchytal sezonu 2017-18. Další dva roky byl Juraj Šimboch oporou slovenské Nitry, teď ale zvedá kotvy – zkušený brankář míří do polské nejvyšší soutěže.

Novým působištěm osmadvacetiletého gólmana bude GKS Katovice, klub o tom informuje na svém webu. Pro Šimbocha půjde o další zahraniční angažmá, kromě českých soutěží zatím chytal pouze v rodné vlasti.

„Dlouho jsme zvažovali, kdo by mohl být v následujícím období naším brankářem. Rozhodli jsme se pro Juraje, jemuž se ve slovenské nejvyšší soutěži dařilo. Je to gólman, který na sobě stále hodně pracuje a chce vyhrávat," uvedl pro klubové stránky sportovní ředitel Roch Boglowski.,

V uplynulé nedokončené sezoně slovenské Tipsport ligy odchytal Šimboch za Nitru 29 utkání s průměrem 2,79 obdržených branek na zápas a úspěšností zákroků 90,2 procent. Rok předtím pomohl Nitře k postupu do finále play off, titul tehdy brala Banská Bystrica.

V české nejvyšší soutěži si v barvách Třince připsal celkem  jen dva starty, pravidelně nastupoval za týmy první ligy. V polských Katovicích se mj. potká s Janisem Andersonsem, někdejší lotyšský reprezentant tam přišel nedávno ze slovenské Detvy. Také účastník šesti světových šampionátů si v minulosti zahrál za Třinec, zároveň působil rovněž ve Vsetíně, Havířově, Jihlavě, Prostějově či v Šumperku.

Na opačném konci Evropy měnil pro změnu týmy slovenský útočník, jehož si pamatují fanoušci Vítkovic. Matej Hamrák přišel do klubu v sezoně 2006-07 a stihl 13 extraligových duelů. Zároveň vypomohl Havířovu, v dalším ročníku zapsal jediný start za ostravskou Sarezu.

Rodák ze Spišské Nové Vsi následně působil na Slovensku, před sezonou 2015-16 odešel do Nice a ve Francii hraje stále.  Minulý ročník strávil v Nantes, kde sehrál 29 utkání druhé francouzské ligy s bilancí 9 gólů a 21 nahrávek. Nyní se ve stejné soutěži přesouvá ke konkurenci, novou sezonu začne Hamrák už coby útočník Clermont-Ferrandu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz