Červenka: Teď se ukáže, jak moc budeme chtít medaili. I bronz má velkou cenu

Foto: Jan Beneš, Český hokej

28. května 2022, 21:32

Adam Bagar

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Byl vyhlášen jedním ze tří nejlepších českých hráčů na šampionátu, ale po zpackaném semifinále s Kanadou byl kapitán Roman Červenka dost zklamaný. Češi padli vysoko 1:6 a v neděli se budou rvát „jen“ o bronz s Američany.

Všechno přitom zpočátku běželo podle plánu. Kanaďané v úvodních dvanácti minutách obdrželi hned čtyři menší tresty, z čehož vyplynulo vedení po přesilovkovém zásahu Davida Krejčího.

„Je to tak, první třetina byla podle našeho scénáře. Kdybychom dali ještě jeden gól v naší přesilovce, bylo by to veselejší. Potom už ale bylo všechno naopak,“ mrzí zkušeného českého útočníka.

Reprezentanti inkasovali gól do šatny a od té doby tahali za kratší konec pomyslého provazu. „Ve druhé třetině se naše hra úplně sesypala. Proměnili přesilovky a my byli všude druzí,“ mrzí Červenku.

Obě využité početní výhody byly po zbytečných opláceních Davidů Pastrňáka a Krejčího. První jmenovaný vyfasoval trest za nedovolené bránění, druhý za hrubost. „Nevím, co na to říct,“ krčí rameny.

„Když Kanaďané vedou, tak si věří. Ale už je to za námi, utkání se nám nepovedlo. Je to škoda, protože jsme začali dobře. Cítil jsem, že všechno šlape, ale pak najednou byli všude první,“ mrzí jej.

„Cítil jsem, že všechno šlape, ale pak najednou byli všude první.“

Teď už Roman Červenka velí soustředit se na neděli. „Musíme, musíme. Jestli chceme medaili, tak to z hlavy škrtnout musíme. Zápas přijde hrozně rychle a ukáže se, jak moc medaili budeme chtít.“

Čeští fanoušci na jakýkoliv cenný kov čekají už dlouhých deset let. „Všichni si uvědomujeme, že i tahle medaile má svoji velkou cenu,“ pokyvuje Červenka před partií s Američany, která je na programu od 14:20.

„Všichni si uvědomujeme, že i tahle medaile má svoji velkou cenu.“

„Chtěli jsme sice moc do finále, ale teď musíme připravit hlavy, ať tam v neděli necháme všechno. Zase si musíme všichni pomáhat,“ zakončuje odhodlaně 36letý kapitán českého národního týmu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz