Debutant Kubík přispěl k výhře výstavním gólem. Viděl jsem to u Plekyho, směje se

Adam Kubík | Foto: Jan Beneš, ceskyhokej.cz

Lepší premiéru v národním týmu si Adam Kubík přát nemohl. Češi sestřelili Švédy čtyřmi góly už v první třetině a proti severskému soupeři zažili nejlepší vstup do utkání za poslední roky. Pátý přímý zásah pak přidal právě debutující Kubík.

Start z říše snů. Asi tak by se dal popsat vstup národního týmu do nové sezony. Necelých pět minut před koncem úvodní třetiny už totiž vedli svěřenci Radima Rulíka o čtyři branky. „Bylo samozřejmě příjemné, že jsme dokázali dát rychlé góly, a tak nějak jsme to tam celou dobu korigovali my,“ pochvaloval si Kubík vstup do utkání.

„Samozřejmě jsme ale nechtěli usnout na vavřínech. Chtěli jsme ten zápas dohrát, dostat co nejmíň gólů a pomoct zezadu gólmanovi, který nám pomohl,“ dodal vzápětí.

Švédové Čechy dokázali uzavřít ve vlastním pásmu až po první přestávce, čehož dokázal využít Tim Heed. „Měli jsme tam slabší pasáže, ale myslím si, že celý zápas jsme hráli dobře. Hráli jsme to, co jsme měli, a taky tomu ten výsledek odpovídá,“ usmíval se Kubík, který národnímu týmu brzy po inkasovaném gólu vrátil čtyřbrankové vedení.

„Říkal mi, že čekal, že budu střílet. Tak jsem mu říkal, že jsem to zkusil na něj, že jsem to viděl v tréninku.“

Že by si ale myslel, že právě jeho gól zlomil zápas definitivně na českou stranu? „To si nemyslím. Myslím si, že jsme tak nějak celý zápas hráli výborně a že jsme jim toho moc nedovolili. Hráli jsme dobře zezadu a dobře jsme napadali.“

Kubíkův premiérový gól byl každopádně výstavní. „Věděl jsem, že gólman si většinou hlídá tu nahrávku, takže jsem to zkusil na bekhend a myslím si, že to nečekal, že mu to zvednu nahoru. Ani nevím, jestli o ten puk zavadil, takže jsem rád, že to tam padlo,“ sděloval Kubík, jehož bekhendové zakončení nečekal ani Tomáš Plekanec.

„Říkal mi, že čekal, že budu střílet. Tak jsem mu říkal, že jsem to zkusil na něj, že jsem to viděl v tréninku,“ smál se českobudějovický hokejista, který se s Plekancem dobře zná ze svého působení na Kladně a jeho rady si nemůže vynachválit ani teď u reprezentace. „Pořád se s námi snaží mluvit a každá jeho rada je dobrá.“

Kubík si kromě rad bývalého spoluhráče pochvaloval také herní styl, kterým se český tým prezentoval. „Máme hodně podobný systém i v Budějovicích. Tam po nás chtějí také to stejné, abychom hodně napadali a nezastavovali se. Snažím se pořád hejbat nohama, abych byl co nejvíc platný a co nejvíc nebezpečný. Myslím si, že náš celý tým to hrál super a taky jsme hodně puků sbírali,“ měl radost Kubík, který se před zápasem obával, že nebude v rychlosti stačit Petru Kodýtkovi s Jakubem Flekem.

„Dal jsem si na tom záležet, abych jim stíhal. Jsou to fakt rychlonožky a já mám oproti nim stále co dohánět. Myslím si ale, že to nahradím zase jinými věcmi, takže jsme se tak nějak doplnili.“

Čechy teď po vítězném utkání čeká přesun do Finska, kde se v pátek utkají s domácím výběrem a o den později se pokusí vyzrát na Švýcary. „Sebevědomí půjde po výhře jedině nahoru. Víme, že můžeme věřit systému, který je nastavený. Když budeme plnit to, co máme, tak víme, že to může fungovat i proti jiným týmům,“ je přesvědčený Kubík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz