Do Pekingu dnes odletí jen sedm hráčů, do Prahy dorazil už i Špaček

Foto: Jan Beneš, Český hokej

27. ledna 2022, 14:05

Adam Bagar

Do dějiště olympijských her v Pekingu dnes s českou výpravou odletí jen sedm hokejistů a čtyři členové realizačního týmu. V online rozhovoru s novináři to potvrdil manažer týmu Jan Černý.

Na palubě letadla s odletem v 19:50 mají sedět obránci Lukáš Klok, Jakub Jeřábek, Ronald Knot, David Sklenička, Libor Šulák, útočníci Radan Lenc, Tomáš Hyka, hlavní kouč Filip Pešán, kondiční trenér Dominik Kodras, kustod Petr Šulan a fyzioterapeut Radovan Sakaláš.

Zbytek týmu je má následovat nejpozději ve středu 2. února, kdy jsou naplánovány odlety dalších českých sportovců do Číny. „I nadále platí, že se každý den testujeme. Jakmile bude někdo moct a bude volný let, tak bychom ho poslali do Pekingu,“ sděluje Jan Černý.

V Praze zatím zůstávají brankář Šimon Hrubec i jeho parťáci Roman Will a Patrik Bartošák, kteří nadále vykazují ještě zbytkovou pozitivitu testů. Na led už po covidu chodí obránce Vojtěch Mozík, útočník Lukáš Sedlák i David Tomášek, který byl povolán jako náhradník.

„I nadále platí, že se každý den testujeme. Jakmile bude někdo moct a bude volný let, tak bychom ho poslali do Pekingu.“

Hokejisté i realizační tým musí před odletem splnit předepsaný počet čtyř negativních testů na koronavirus v pěti dnech. „Jsme s Českým olympijským výborem domluveni, že všechno budeme od pátku řešit, a věříme, že hráče na hry postupně dopravíme,“ říká Černý.

Do Prahy dorazil ze Švédska už také útočník Michael Špaček. „Frölunda z důvodu pozitivních testů v týmu do olympiády nehraje. Michal se zatím drží od týmu dál a netrénuje. Testoval se už v klubu, po příjezdu absolvoval další test a teď čekáme na výsledky,“ líčí Černý.

Už během víkendu by se v Praze mohli objevit i další nominovaní krajánci. Ze švýcarské ligy Jan Kovář, Roman Červenka, Michael Frolík a Matěj Stránský, ze švédské soutěže bratři Tomáš a Hynek Zohornovi a z Finska Jiří Smejkal s náhradníkem Janem Ščotkou.

V pondělí by se pak měli připojit třinečtí obránci Tomáš Kundrátek s Davidem Musilem. Zato sparťanští útočníci Michal Řepík s Vladimírem Sobotkou, olomoucký David Krejčí a další náhradník Matěj Blümel z Pardubic se patrně přidají až 2. února přímo na letišti.

„Hráče už nyní testujeme. Sparťany prakticky každý den, ve středu jsme testovali hráče Třince, Davida Krejčího i Matěje Blümela. Snažíme se, abychom je měli aspoň trošku pod kontrolou.“

„Hráče už nyní testujeme. Sparťany prakticky každý den, ve středu jsme testovali hráče Třince, Davida Krejčího i Matěje Blümela. Snažíme se, abychom je měli aspoň trošku pod kontrolou,“ uzavírá Černý s nadějí, že 3. února už bude celé mužstvo trénovat v Pekingu.

Nominace české reprezentace na ZOH 2022

Brankáři:
Šimon Hrubec (Avangard Omsk, KHL), Roman Will (Traktor Čeljabinsk, KHL), Patrik Bartošák (Amur Chabarovsk, KHL).

Obránci:
Jakub Jeřábek (Spartak Moskva, KHL), Ronald Knot (Neftěchimik Nižněkamsk, KHL), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Vojtěch Mozík (Admiral Vladivostok, KHL), Lukáš Klok (Neftěchimik Nižněkamsk, KHL), Tomáš Kundrátek (HC Oceláři Třinec), Libor Šulák (Admiral Vladivostok, KHL), David Musil (HC Oceláři Třinec).

Útočnici:
Roman Červenka (Rapperswil-Jona Lakers, SUI), Jan Kovář (EV Zug, SUI), Vladimír Sobotka (HC Sparta Praha), Hynek Zohorna (IK Oskarshamn, SWE), Radan Lenc (Amur Chabarovsk, KHL), Michal Řepík (HC Sparta Praha), Tomáš Hyka (Traktor Čeljabinsk, KHL), Matěj Stránský (HC Davos, SUI), Lukáš Sedlák (Traktor Čeljabinsk, KHL), Michael Špaček (Frölunda HC, SWE), David Krejčí (HC Olomouc), Jiří Smejkal (Pelicans Lahti, FIN), Michael Frolík (HC Lausanne, SUI), Tomáš Zohorna (IK Oskarshamn, SWE).

Náhradníci:
Jan Ščotka (O, JYP Jyväskylä, FIN), Matěj Blümel (Ú, HC Dynamo Pardubice), David Tomášek (Ú, Amur Chabarovsk, KHL).

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Realizační tým

Generální manažer: Petr Nedvěd.
Hlavní trenér: Filip Pešán.
Asistenti trenéra: Martin Straka a Jaroslav Špaček.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Videokouč: Aleš Vladyka a Denis Havel.
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš.
Kondiční trenér: Dominik Kodras.
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Šulan a Oldřich Kopecký.
Doktor: Tomáš Vyskočil.
Manažer: Jan Černý.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Program turnaje na ZOH 2022

Středa 9. února
9:40 Rusko – Švýcarsko (skupina B)
14:10 Česko – Dánsko (skupina B)

Čtvrtek 10. února
5:10 Švédsko – Lotyšsko (skupina C)
9:40 Finsko – Slovensko (skupina C)
14:10 USA – Čína (skupina A)
14:10 Kanada – Německo (skupina A)

Pátek 11. února
5:10 Dánsko – Rusko (skupina B)
9:40 Česko – Švýcarsko (skupina B)
9:40 Švédsko – Slovensko (skupina C)
14:10 Lotyšsko – Finsko (skupina C)

Sobota 12. února
5:10 Kanada – USA (skupina A)
9:40 Německo – Čína (skupina A)
14:10 Rusko – Česko (skupina B)
14:10 Švýcarsko – Dánsko (skupina B)

Neděle 13. února
5:10 Slovensko – Lotyšsko (skupina C)
9:40 Finsko – Švédsko (skupina C)
14:10 Čína – Kanada (skupina A)
14:10 USA – Německo (skupina A)

Začátky jsou uvedeny v českých časech, v Pekingu je o 7 hodin více.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz