Fedotov vzkazuje z vojny: Vaše hlasy mi dodávají sílu

Foto: Twitter CSKA Moskva

18. července 2022, 16:19

Marek Hedbávný

Ruský brankář Ivan Fedotov po násilném odvedení do armády poprvé promluvil. Prostřednictvím své manželky Naděždy vydal na sociálních sítích prohlášení, v němž děkuje hokejové komunitě za dosavadní podporu.

„Jsou to pro nás, pro rodinu a přátele, těžké časy. Všímáme si ale obrovského počtu starostlivých lidí po celém světě, kteří se zajímají o Ivanův příběh. A právě na jeho žádost vám chceme vyjádřit vděčnost," vzkázala nejprve manželka.

Poté nasdílela krátkou zprávu, kterou jí Fedotov poslal přímo z výcvikového střediska ruského námořnictva v Severodvinsku.

„Děkuju všem fanouškům za podporu v tomto těžkém čase," začal stříbrný medailista z nedávné olympiády nebo vítěz Gagarinova poháru z letošního jara.

„Dále děkuju hokejovým příznivcům, třeba za jejich komentáře pod články v médiích. Lidi, opravdu vám děkuju, že moji situaci nenecháváte bez povšimnutí," napsal Fedotov.

„Vnímám vaše hlasy a dodává mi to sílu."

„Vnímám vaše hlasy a dodává mi to sílu. Posiluje to také moji víru v co nejlepší rozhřešení mé situace," dodal pětadvacetiletý gólman, který se chystal na angažmá v NHL, na přelomu června a července ho ovšem policie zatkla v Petrohradu a následně ho Rusové odvezli do armády za polární kruh.

Výcvik v Severodvinsku má trvat do září, poté Fedotova čeká minimálně rok služby v armádě. 202 centimetrů vysoký brankář se nicméně proti obvinění z údajného vyhýbání se vojenské službě i z neoprávněného zatčení hodlá bránit u soudu.

Potíže mají kromě Fedotova mnozí další z ruských hokejistů. Michailu Vorobjovovi z Petrohradu a Vladislavu Lukinovi z Vladivostoku hrozí hned dvanáctileté vězení. Nejasná potom zůstává situace ohledně hvězdného útočníka Minnesoty Kirilla Kaprizova, jemuž se nepodařil útěk do Ameriky a stejně jako Fedotov bude možná muset narukovat do armády.

Foto: iihf.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz