Forman se bál, že spoluhráči v Motoru budou skleslí. Přesvědčil se o opaku

Foto: Jan Pavlíček, hcmotor.cz

Třetí letošní duel mezi budějovickým Madeta Motorem a hradeckým Mountfieldem zpočátku směřoval ke třetímu debaklu Jihočechů, kteří prohráli doma 1:5, venku 1:6 a znovu v Budvar aréně bylo skóre 0:4 po necelých deseti minutách. Svěřenci Václava Prospala se však od druhé periody nebývale zvedli a měli herně navrch až do konce. Za stavu 3:4 zkusili power play, při níž dostali pátý gól do prázdné klece.

Hosté se poprvé radovali po čtyřiceti třech vteřinách díky úspěšnému Šaldovu nápřahu od modré čáry. Potom se dvakrát prosadil důrazný kapitán Smoleňák, načež prostřelil Pateru i francouzský útočník Perret a hlídací službu v brankovišti převzal Strmeň, na jehož překonání už Východočeši nenalezli recept. 

Úvodní minuty ze strany Budějovic vyhlížely hodně mizerně. Hráčům chyběl pohyb, působili ustrašeně. Nevedlo se ani Miroslavu Formanovi, jenž přišel ze Sparty vyztužit jihočeskou ofenzivu. Hned při prvním střídání usedl za katr. „Bylo to nešťastné vyloučení za vysokou hůl,“ komentuje svoje ántré.

„Bohužel, odstartoval jsem špatně. Měl jsem také účast při obdrženém gólu a ve druhé třetině dostal další dvouminutový trest. Potom věřím, že jsem se trošku zvednul, ale nepřispělo to k bodům,“ povídal kajícně.

Na začátku druhé části Forman s netradiční sedmičkou na zádech zavelel ke stíhací jízdě Motoru, když v nepřehledné situaci protlačil puk za brankovou čáru. Celek od břehu Vltavy nasadil k mohutnému tlaku, výrazně přestřílel soupeře a stáhl gólové manko na minimum.

„Hradec disponuje velmi silným kádrem, ale zbývajících čtyřicet minut byl na ledě jenom jeden tým. Ukázalo se, že Motor má obrovskou sílu, jenom se nedaří výsledkově a tudíž hlava nepracuje úplně tak, jak má, a puky se neodrážejí, kam by měly. Pokud budeme takhle pracovat a hrát celý zápas, tak myslím, že se výsledky otočí na naši stranu,“ předpovídá.

Třicetiletý křídelník, jenž dosavadní extraligovou kariéru spojoval výhradně se Spartou, se podle dohody mezi kluby zdrží na jihu Čech do konce ledna. „Neřeším, co bude následovat. Teď se soustředím na Budějovice, abych pomohl co nejvíc a splatil důvěru, kterou mi tady prokázali,“ říká po příchodu do týmu, ve kterém našel vstřícné prostředí.

„Doufám, že jsem dobře zapadl do party. Je úplně super. Chtěl bych moc poděkovat klukům, jak mě přijali. Byl jsem až překvapený. Škoda jen prohraného zápasu. Přál jsem si, abychom navázali na výkon, co kluci předvedli proti Třinci. Druhá a třetí třetina s Hradcem byly skvělé, jenže nemáme body,“ mrzí ho. 

Po příchodu z holešovického klubu, který atakuje medailové příčky, se Miroslav Forman musel vžít do nálady spojené s pobytem na dně tabulky. „Trošku jsem se bál, že třeba kluci budou skleslí, ale všichni jsou odhodlaní makat a věří, že se to zlomí. Velice příjemně jsem překvapený tou atmosférou. Všichni tady vědí, že mužstvo má na víc. Já tomu taky věřím,“ dušuje se.

Sestřih utkání

Rodák z Mělníka chyběl dvakrát v sestavě Sparty a nenastoupil ani po trejdu do Budějovic proti třineckým Ocelářům. „Duel s Třincem jsem sledoval na netu a fandil svému novému týmu. Docela dost jsem v té pauze trénoval, bruslil jsem, ale nejde natrénovat zápasové tempo. Třetí třetina proti Hradci byla fyzicky trošičku složitější, ale věřím, že se do toho dostanu co nejdřív a ještě se budu zvedat,“ ohlíží se za premiérou, jíž předcházel jediný společný trénink s Motorem.

Do utkání naskočil na levém křídle Raškovy formace. V průběhu boje trenéři proházeli složení. „Dohrával jsem v lajně s Matoušem Venkrbcem a Zdendou Doležalem. Měli jsme šance, dali jsme góly, ale mohlo toho být víc,“ rekapituluje. Další extraligové vystoupení čeká Jihočechy v Praze se Spartou. „Bude to samozřejmě trošku specifický zápas, ale připravím se jako na každého soupeře a udělám všechno, abych odvedl stoprocentní výkon,“ ujišťuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz