Gríger nalomil Kometu, ale pojistku nepřidal. Asi jsem byl ještě u stromku, culí se

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Po bodovém půstu na ledě vedoucího Třince přivítala karlovarská Energie na svém ledě další silný celek, kterým byla brněnská Kometa. Energetici s ní v prvním vzájemném utkání prohráli 2:4, ve druhém pak dokonce 2:8. Jenže Karlovým Varům se forma zvedá a dokázaly to právě na Štěpána, kdy Kometě alespoň částečně vrátily dvě předchozí prohry. Velký podíl na tříbodovém zisku měl Dávid Gríger, jenž si připsal dva kanadské body za gól a přihrávku.

V první třetině zápasu se nebylo moc na co dívat. Sice se rychle bruslilo, ale oběma týmům chyběla přesnost v kombinaci a lepší to nebylo ani se zakončením. Ve druhém dějství se ale diváci rozhodně nenudili. Do vedení se dostala Kometa, jenže pak přišly dvě rychlé odpovědi Karlovarských a rázem byl poslední celek soutěže ve vedení. Když se navíc ještě trefil Harkabus, odcházelo se do šaten za stavu 3:1. V závěrečném dějství si vytvořila Kometa místy až drtivý tlak, ale ten přinesl pouze snížení na rozdíl jediné branky. Místo kýženého vyrovnání pak inkasovala do prázdné branky a o vítězi klání bylo rozhodnuto.

„První třetinu jsme měli trochu těžší nohy, protože byl nějaký ten den volna. Pak jsme to ale rozjezdili. Ve druhé třetině jsme nezačali vůbec dobře. Dostali jsme totiž gól a to proti Brnu není úplně dobrý vstup do třetiny. Naštěstí jsme ale dali za chvíli gól na 1:1 a hned na 2:1, což nám pomohlo psychicky. Do konce třetiny ještě jednoho na 3:1 a bylo to pro nás super. Věděli jsme ale, že to bude boj do poslední vteřiny utkání, protože Brno má velmi kvalitní tým a ve třetí třetině to ukázali. Zabojovali jsme ale jeden za druhého a urvali jsme vítězství,“ hodnotí zápas slovenský útočník Energie Dávid Gríger.

Zejména třetí třetina byla pro Karlovarské místy až kritická. Brněnští hráči skvěle napadali a tlačili se do brány více, než v prvních dvou periodách. Jenže karlovarská obrana včetně brankáře Honzíka skvěle odolávala. Přeci jen se ale Kometa dočkala snížení, když se dvě minuty před koncem třetí třetiny prosadil Vincour. Vyrovnat se však hostům z Brna nepodařilo. „Věděli jsme, že po nás půjdou, protože neměli co ztratit. Bylo to dost těžké, protože byl soupeř silný na puku a dobře kombinoval. Zvládli jsme to a tři body jsou doma, což je super.“

Energetici se zápas od zápasu zlepšují, jenže mladému týmu ze západu Čech občas chybělo to pověstné štěstíčko. Že by jim chybělo v zápase s Kometou však nepřichází v úvahu. Vždyť před druhou brankou domácího celku vyrazil puk před sebe přímo na hokejku Grígera brankář Vejmelka a před třetím gólem pak vyhazovaný kotouč z obranné třetiny Brna zachránil ve třetině jeden z karlovarských obránců holí ze vzduchu.

„V hodně zápasech jsme si říkali, že nemáme štěstí a dostali jsme takové blbé góly, ale řekli jsme si, že se to jednou musí zlomit v náš prospěch a teď to vyšlo. Byly tam situace, ve kterých jsme měli štěstí, ale to k hokeji patří a nyní stálo na naší straně,“ říká s úsměvem na tváři sympatický útočník, jenž v minulosti reprezentoval Slovensko na mistrovství světa hráčů do 20 let.

Dávid Gríger se postaral o obrat Karlových Varů, když sedm vteřin po vyrovnávací trefě využil zaváhání brankáře Vejmelky, jenž vyrazil puk před sebe přímo na hokejku útočníka Energie. Ten nezaváhal a rozvlnil síť za jeho zády. „Potom, co jsem vyhrál buly, jsem věděl, že to Rýgloš bude nahazovat dloubákem na branku, tak jsem šlapal do brány a v koutku duše jsem doufal, že to brankáři skočí, protože jsem viděl, že puk skočí přesně před ním. Odrazilo se to přede mě a díky bohu, že jsem to tam píchnul,“ komentuje Gríger svůj gólový příspěvek.

Mohl vstřelit ještě jeden gól. Tři minuty před koncem třetího dějství ujížděl obránci Komety na polovině hřiště, když v tu chvíli byl faulovaný. Hostující brankář si myslel, že půjde právě jeho mužstvo do početní výhody, a tak vystartoval z branky na střídačku. Když ale viděl pelášejícího Grígera na svoji branku, okamžitě se začal vracet. Zaváhání ochránce svatyně Komety však Gríger nevyužil. Místo poloprázdné brány trefil pouze plexisklo.

„Nevím, jestli jsem ještě nebyl u vánočního stromku. Všiml jsem si, že brankář jde pryč z brány a myslel jsem si chvíli, že vylučuje rozhodčí nás, ale neslyšel jsem rozhodčího a šlapal jsem dál. Viděl jsem, že je brankář dál z brány, tak jsem to chtěl poslat na bránu, ale nějak mi to i skákalo a navíc jsem to blbě trefil a minul jsem. Říkal jsem si, že to snad ale dotáhneme do vítězného konce i tak,“ popisuje Gríger kuriózní situaci.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz