Hokej v číslech: Růžička nebo Filippi. TOP 5 hráčů týdne

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Tradiční hodnocení hráčů týdne je opět tady. Extraliga má krátkou reprezentační přestávku, nicméně ještě včera bylo v akci všech čtrnáct týmů. Kteří hráči se v posledních kolech nejvíce činili?

Filip Hronek, Mountfield HK

Filip Hronek se s extraligou loučí náramně, když jeho výkony čněly nad ostatními. Ve čtyřech utkáních si připsal hned sedm bodů, z toho tři branky. Na obránce v Česku nevídaná statistika. Hradec Králové potřeboval nutně zabrat, a to se podařilo, když Mountfield i díky velkému přispění Hronka vyhrál tři utkání. Během čtyř zápasů si Hronek také připsal neuvěřitelných 36 střeleckých pokusů, z nichž 21 bylo na branku. K tomu pak připravil spoluhráčům nahrávkou dalších 11 střel. Mountfield si také při jeho pobytu na ledě tvořil velkou herní převahu, když při hře 5 proti 5 soupeře přestřílel 75:45 a gólově se prosadil sedmkrát proti soupeřovým dvěma úspěchům.

Martin Růžička, HC Oceláři Třinec

Třinec nezpomaluje. A Martin Růžička také ne, když si ve čtyřech zápasech připsal šest kanadských bodů, z kterých pět bylo primárních. Důležité jsou pro Třinec především jeho přihrávky, kterých rozdal hned 22 a čtyři z nich byly gólové. K tomu si sám Růžička připsal 19 střeleckých pokusů a celkově vytvořil během čtyř zápasů 20 šancí z prostoru slotu. S ním na ledě pak za rovnovážného počtu hráčů Třinec soupeře gólově přehrál 3:0.

Daniel Vladař, HC Dynamo Pardubice

Daniel Vladař v našem výběru nechybí druhý týden po sobě. Brankář Boston Bruins předvádí v extralize opravdu kvalitní výkony. V minulém týdnu naskočil do dvou utkání a Pardubicím vychytal dvě výhry, když inkasoval dohromady pouze jednu branku. Celkově čelil 66 střelám a jeho úspěšnost zákroků se v součtu obou zápasů zastavila na vynikajících 98,5 %! Proti průměrnému gólmanovi extraligy tak byl lepší o více než 4,5 gólu, které díky němu Pardubice nedostaly.

Radek Smoleňák, Mountfield HK

Kromě Hronka má za sebou kvalitní týden v dresu Mountfieldu i Radek Smoleňák. Ten ve čtyřech zápasech dal i stejný počet branek a byl nejlepším střelcem týdne. K tomu ještě kapitán Hradce Králové přidal dvě asistence. Smoleňák si připsal 19 střeleckých pokusů, z toho deset bylo z prostoru slotu, kde je jeho parketa. K tomu přidal i 15 přihrávek na střely spoluhráčů, a v ofenzívě tak byl poměrně aktivní. To vyústilo i v gólovou převahu Hradce Králové 5:1 při hře 5 na 5.

Tomáš Filippi, Bílí Tygři Liberec

Stejně jako Hradec Králové musel zabrat i Liberec. A i tomu se dařilo, když Bílí Tygři vyhráli tři ze čtyř zápasů a Tomáš Filippi se bodově podepsal pod všechny výhry. Nebylo to sice ani jednou brankou, za to ale rozdal pět asistencí (z toho čtyři primární). Celkově pak spoluhráčům Filippi připravil 21 střeleckých pozic, sám vystřelil v 19 případech. A podílel se i na vytvoření 16 šancí pro Liberec. S ním na ledě si za čtyři zápasy Liberec připsal o 28 střeleckých pokusů více než soupeři, a to přetavil v gólový poměr 4:2.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz