Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

(KOMERČNÍ SDĚLENÍ) Nejlepších 16 týmů základní části NHL zahájilo vyřazovací boje. Zápasy play-off NHL můžete tradičně sledovat na Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova Action a Voyo. Rozpis vysílání na další dny najdete v článku níže.

Pozornost českých fanoušků se upíná hlavně směrem k Bostonu Bruins, který byl suverénně nejlepším týmem základní části – v 82 zápasech získal rekordních 135 bodů. Velký podíl na tom měli čeští hokejisté David Pastrňák, David Krejčí, Pavel Zacha a Tomáš Nosek. Výjimečnou sezónu prožívá především Pastrňák, který v základní části připsal 113 kanadských bodů za 61 gólů a 52 asistencí. Soupeřem Bostonu v 1. kole play-off je Florida, jejíž barvy hájí Radko Gudas. Všechny zápasy Bostonu je možné sledovat na stanicích Novy nebo na Voyo!

Do play-off nejlépe vstoupily týmy Carolina Hurricanes a New York Rangers, které se jako jediné po dvou zápasech v sérii ujaly vedení 2:0 na zápasy. Svůj podíl na tom mají i čeští útočníci Martin Nečas a Filip Chytil – Nečas asistoval u obou gólů Caroliny při výhře 2:1 v prvním zápase, Chytil bodoval při obou výhrách Rangers. Dalších 6 sérií přineslo po dvou odehraných zápasech stav 1:1. Divoké výsledky přináší série Toronta s Tampou, po prohře 3:7 Maple Leafs zabrali a srovnali výhrou 7:2. Za očekáváním zůstává Edmonton i Connor McDavid, ten sice ve 3. zápase dal dva góly, ale Oilers padli 2:3 v prodloužení a za stavu 1:2 v sérii musí podruhé dotahovat.

Další zápasy vysílané na Nova Sport, Nova Action a Voyo:

23. dubna 19:05 –⁠ New York Islanders - Carolina Hurricanes (Nova Sport 1 a Voyo)
23. dubna 21:35 – Florida Panthers - Boston Bruins            (Nova Action a Voyo)
24. dubna 0:35 –⁠ Minnesota Wild - Dallas Stars (Nova Sport 1 a Voyo)
25. dubna 01:05 – New York Rangers - New Jersey Devils (Nova Sport 1 a Voyo)
25. dubna 01:35 – Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs (Nova Sport 2 a Voyo)
25. dubna 04:05 – Seattle Kraken - Colorado Avalanche (Nova Sport 1 a Voyo)
26. dubna 01:05 –⁠ Carolina Hurricanes - New York Islanders (Nova Sport 2 a Voyo)
27. dubna 01:05 –⁠ Boston Bruins - Florida Panthers (Nova Sport 1 a Voyo)
27. dubna 03:35 –⁠ Colorado Avalanche - Seattle Kraken ((Nova Sport 1 a Voyo)

V neděli v příjemných večerních časech se ve 4. zápasech svých sérií představí Boston a Carolina – dva nejlepší týmy východní konference s výraznou českou stopou. V noci na pondělí se představí Dallas s Radkem Faksou, z pondělí na úterý nabízí Nova Sport a Voyo hned 3 zápasy – láká hlavně souboj Chytil vs. Vaněček a Palát v duelu Rangers – Devils.

V noci z úterý na středu bude v akci opět Carolina s Martinem Nečasem, přibude ještě jeden přímý přenos v závislosti na stavu sérií Edmonton – Los Angeles a Dallas – Minnesota. Ze středy na čtvrtek už by na postup mohl zaútočit Boston, pokud zvládne i druhý zápas na ledě Floridy v neděli večer.

Přehled všech osmifinálových dvojic play-off NHL:

Východní konference:

Boston Bruins –⁠ Florida Panthers

Toronto Maple Leafs –⁠ Tampa Bay Lightning

Carolina Hurricanes –⁠ New York Islanders

New Jersey Devils –⁠ New York Rangers

Západní konference:

Vegas Golden Knights –⁠ Winnipeg Jets

Edmonton Oilers –⁠ Los Angeles Kings 

Colorado Avalanche –⁠ Seattle Kraken

Dallas Stars –⁠ Minnesota Wild

Co přinese další kolo?

Dá se očekávat, že z českého pohledu budou dál atraktivní především série východní konference. V postup Bostonu doufá a věří většina českých fanoušků hokeje – oba potenciální soupeři Bruins mají obrovskou sílu. Matthews, Marner a s nimi celé Toronto jsou hladoví po úspěchu, který jim v posledních letech unikal. Tampa zase disponuje obrovskými zkušenostmi z play-off – 2 tituly a 3 účasti ve finále v posledních třech letech hovoří za vše.

Potenciální souboj Caroliny Hurricanes a New York Rangers by byl velmi pikantní – Martin Nečas a Filip Chytil v přímém souboji, to zkrátka chceme vidět. Oba týmy mají k postupu zatím blíž než jejich soupeři, všechno je ale stále otevřené.

Západní konference je zatím velmi vyrovnaná a nevyzpytatelná – všechny výše nasazené týmy musely dotahovat. Bude zajímavé sledovat, zda někomu z nich skončí sezóna překvapivě brzy – vypadnutí Edmontonu, vítěze konference z Vegas nebo loňských šampionů z Colorada by bylo pro mnohé velkým šokem, pro jiné zklamáním.

Sledujte, co přinese další dění v play-off NHL – na Nova Sport a Voyo!

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV