Hübl řídil další výhru Vervy. Oddechneme si až po záchraně, tvrdí

Foto: Edvard Beneš, hcverva.cz

24. února 2020, 9:44

Ondřej Mach

Litvínov zvládl nedělní Podkrušnohorské derby proti Karlovým Varům a znovu se přiblížil záchraně. Lví podíl na skalpu tradičního rivala měla černožlutá ikona Viktor Hübl, který vstřelil dvě branky a další připravil. Jednačtyřicetiletý útočník zapsal v posledních pěti utkáních sedm bodů a má velkou zásluhu na aktuální třízápasové vítězné sérii.

„První třetina byla nic moc, pak jsme se trochu dostali do tempa. Dostaneme se do vedení 4:2 a vypadá to, že bychom mohli zápas nějakým způsobem kontrolovat a zase si to úplně zbytečnými góly zkomplikujeme. Naštěstí jsme to otočili, zaplaťpánbůh za tři body,“ vypráví Hübl.

Energii se podařilo vyrovnat necelých jedenáct minut před koncem, Severočeši přesto dokázali dovést duel do zdárného konce. Vítězný zásah si v přesilovce čtyř proti třem připsal právě litvínovský matador.

„Takhle to chceme hrát. Otevřela se křižná přihrávka, v přesilovkách je to asi největší nebezpečí. Vyšlo to takhle a naštěstí to tam propadlo,“ popisuje domácí veterán.

„Potřebujeme každé vítězství, každý bod. Určitě je lepší vyhrávat za tři body.“

Verva se díky třem vítězstvím v řadě odlepila z posledního místa tabulky, na čtrnácté Kladno má aktuálně pětibodový náskok. „Potřebujeme každé vítězství, každý bod. Určitě je lepší vyhrávat za tři body. Pro psychiku je to úleva, ale my musíme jet dál. Až budeme zachránění, tak si oddechneme,“ má jasno Hübl.

Foto: Edvard Beneš, hcverva.cz

Velkou posilou se stal útočník Tomáš Pospíšil. Zkušený forvard nasbíral v sedmi kláních devět bodů (5+4) a v neděli znovu nastoupil po Hüblově boku. „Pomohl hodně, každý zápas dává gól. Je platný, rychlý a výborný bruslař. Strašně moc pomohl,“ pochvaluje si.

Chemikům prospělo rozhodnutí trenéra Kýhose, který se v průběhu utkání rozhodl stáhnout hru na tři formace. „Vary v první třetině určitě lépe bruslily. Jak se to stáhlo na tři lajny, tak jsme se najednou dostali do tempa, měli jsme tam víc pohybu a šancí. Z toho jsme pak dali góly,“ tvrdí Hübl.

„V posledních zápasech cítíme sílu. Skoro pořád jsme teď bodovali a kdybychom byli kolem osmého nebo desátého místa, tak nikdo nic neřeší.“

„V posledních zápasech cítíme sílu. Skoro pořád jsme teď bodovali a kdybychom byli kolem osmého nebo desátého místa, tak nikdo nic neřeší. Dole je to ale namačkané a body nám nestačí, takže pořád musíme hrát takhle naplno a věřit, že budeme vyhrávat,“ pokračuje autor 378 extraligových branek.

Už v úterý čeká černožlutou družinu dohrávka s Hradcem, v pátek mužstvo vyrazí do Zlína. „Není konec. Musíme se soustředit na další zápas, zase jet takhle stejně a dotáhnout to do nějakého rozumného konce. Pěkný už nebude, ale ať se nespadne.“

Sestřih utkání Litvínov - Karlovy Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz