Kladno má smůlu, kanonýr Ton v Brně podepsal novou roční smlouvu

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

20. července 2015, 17:03

Adam Bagar

Podobně jako před startem uplynulého ročníku se Petr Ton dočkal nové smlouvy až ve druhé polovině července, tehdy podepsal s Brnem roční smlouvu a stejný kousek obě strany upekly také v pondělí. Jednačtyřicetiletý střelec zůstane na jihu Moravy minimálně následující ročník, v němž bude chtít přesvědčit o svých kvalitách také nového trenéra Aloise Hadamczika, který o jeho služby velmi stál. Stejně jako třeba prvoligové Kladno.

Odchovanec kladenského hokeje přišel do brněnské Komety loni z pražské Sparty, která tehdy o úřadujícího krále střelců překvapivě nestála a nenabídla mu smlouvu na další sezonu. A tak se Ton objevil v Brně. Tam potvrdil svou pověst vynikajícího kanonýra a počtvrté za sebou pokořil metu dvaceti vstřelených branek za základní část.

V 51 zápasech zaznamenal velmi dobrých 42 bodů za 22 gólů a 20 asistencí, což z něj dělalo nejproduktivnějšího hráče brněnského týmu. Od obávaného kanonýra se čekaly zázraky také v play off, jenže ve 12 utkáních zapsal jen jedinou branku a k tomu tři nahrávky. Ale to už je pryč. Teď má jednačtyřicetiletý hokejista zase chuť do hry.

A Alois Hadamczik, který Brno po sezoně převzal po Vladimíru Kýhosovi, na něho bude pochopitelně spoléhat. Vždyť hned po příchodu do Komety o něj hodně stál. A jeho setrvání kvituje také posila Tomáš Kaberle. "Čekal jsem, jak to dopadne. A jsem moc rád, že Petr zůstává, vytvoříme zde takový kladenský miniostrůvek," má jasno Ton.

Samotný Ton upřednostňoval pokračování v Kometě, ale ve hře byl třeba i návrat do mateřského Kladna, které o útočníka rovněž stálo a celou situaci monitorovalo. Petr Ton podepsal smlouvu v pondělí a už ve středu by se měl připojit k brněnské družině, která v podvečerních hodinách odstartovala druhou fázi příprav na novou sezonu TELH.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz