Kladno obralo Liberec! Brno doma zabralo, tři brankáři neinkasovali

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

24. ledna 2023, 19:22

Josef Prášek

Lídr soutěže si poradil 4:0 s Třincem a nadále zůstává zcela jasně první. Olomouc nedala v Mladé Boleslavi ani gól. O překvapení se postaralo Kladno, které porazilo Liberec 3:2. Zabraly také Kometa a Hradec Králové.

Souboj ze spodku tabulky řídil hattrickem Flek

Před zápasem byla Kometa předposlední a Motor třetí od konce. Jednalo se tak o velmi důležitý souboj.

Už ve 3. třetině se dočkali diváci branky, když Marek Hrbas překvapil Dominika Hrachovinu nahozením z poloviny hřiště!

Hosté dokázali reagovat zásluhou Vondrky, ale zbytek zápasu patřil Brnu. Hattrickem a jednou asistencí zazářil Jakub Flek.

Jaroslav Modrý (asistent trenéra Komety): „Šanci nám dal výborný výkon našeho gólmana. Dali jsme kuriózní první gól, po kterém jsme paradoxně trochu přestali hrát. Nicméně naší trpělivostí a dobrou obranou jsme si vybojovali protiútoky, díky kterým jsme si utkání přiklonili na naši stranu."

David Čermák (trenér Českých Budějovic): „Myslím si, že o výsledku rozhodla produktivita domácích, respektive naše neproduktivita. Paradoxně jsme hráli 1:1 v první třetině, kdy nás Kometa přehrávala. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale obě dvě jsme prohráli. Ze čtyř gólů, které Kometa dala, jsme jí tři darovali, což dnešní zápas rozhodlo."

HC KOMETA BRNO – HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Hrbas (Ščotka, Kollár), 22. Flek (Kollár, Furch), 39. Flek, 51. Pospíšil (Kollár, Flek), 60. Flek (Pospíšil) – 14. Vondrka (Pech, Gulaš), 51. Doležal (Hanzl, Percy).
Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Axman.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 24:29.
Diváci: 5 258.
Nejlepší hráči: Jakub Flek – Michal Vondrka.
HC Kometa Brno: Furch – Ďaloga, Kundrátek, Ščotka, Hrbas, Kučeřík, Holland – Okál, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Zaťovič, Zbořil, Koblížek – I. Sedláček, Strömberg, Šalé. Trenéři: P. Martinec, Modrý, Horáček a Otoupalík.
HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech, Gulaš – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, M. Toman, Doležal – Karabáček, Koláček, V. Tomeček. Trenéři: Čermák, Fousek a Novotný.

Čtyři prohry v řadě a dost! Hradec vynuloval Energii

Mountfield z předchozích čtyř utkání vydoloval jen dva body. Doma však Energii nedovolil ani jeden gól. Matěj Chalupa nastoupil poprvé v letošní sezoně za Hradec Králové a povedlo se mu dokonce skórovat, když zvyšoval na 3:0 ve třetí třetině.

Petr Svoboda (asistent trenéra Hradce Králové): „Do utkání jsme slušně vstoupili, měli dobrý pohyb a spoustu střel. Věděli jsme ale, že Vary budou hrozit z brejků, což se potvrdilo. Měly samostatný nájezd a nějaká přečíslení, čehož jsme se bohužel nevyvarovali. Ve druhé třetině jsme si pomohli přesilovkou, což bylo super, klukům to trošku nalilo sebevědomí. Jsme rádi, že jsme i v oslabení ujeli a dali gól, což byl asi zlomový okamžik zápasu. Věděli jsme, že Vary pak hru otevřou, a snažili jsme se být silní na kotouči, což se nám povedlo. Musím pochválit Kiviho, který to zavřel a držel nás. Všichni kluci bojovali, makali a zblokovali spoustu střel. Takhle si to představujeme, takhle bychom chtěli pokračovat.“

Vojtěch Šik (asistent trenéra Karlových Varů): „Věděli jsme, jak bude utkání náročné, a chtěli jsme do něj dobře vstoupit. To se nám nepovedlo. Měli jsme horší pohyb, Hradec byl všude o krok dřív a měl lepší osobní souboj, což se přeneslo i do druhé třetiny. Soupeř udeřil z jedné přesilovky, které má dobré, ale pořád to bylo o jednom gólu. Nepovedlo se nám srovnat, naopak jsme dostali druhý. Chtěli jsme všechny síly vrhnout do útoku a ještě to nějak zvrátit, ale inkasovali jsme potřetí a odjíždíme bez bodu. Musíme navázat na minulé zápasy, v pátek zmobilizovat síly a Třinec obrat o body.“

MOUNTFIELD HK – HC ENERGIE KARLOVY VARY 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Lev (F. Pavlík, Rosandić), 48. Perret, 55. Chalupa (Eberle).
Rozhodčí: Šír, Pražák – Hynek, Šimánek.
Vyloučení: 3:3, navíc Ondřej Dlapa (KVA) trest do konce utkání za nesportovní chování.
Využití: 1:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 36:28.
Diváci: 3 057.
Nejlepší hráči: Henri Kiviaho – Matěj Stříteský.
Mountfield HK: Kiviaho – Jank, Piegl, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Cingel, Chalupa – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Lev, Novák – K. Lang, Štohanzl, Pajer. Trenéři: T. Martinec, Svoboda a Hamara.
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Huttula, Pulpán, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Rohan, Rulík – Koblasa, Černoch, O. Beránek – Rachůnek, Hladonik, Kofroň – Juusola, Gríger, Kružík – Redlich, Jiskra, Koffer. Trenéři: Bruk, Skuhravý a Šik.

Poslední Kladno překvapilo Liberec!

Kdyby Kladno padlo, ztrácelo by na předposlední tým sedm bodů, takhle chybí Rytířům na Motor čtyři body...

Domácí skvěle začali, už v 9. minutě vedli 2:0. I když Liberec dotahoval a dvakrát snížil na rozdíl jediné branky, tři body slavilo Kladno. Celek Jaromíra Jágra tak podruhé v lednu vyhrál.

Pavel Skrbek (trenér Kladna): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu a dali jsme dva góly. V desáté minutě jsme bohužel přestali bruslit a hra se srovnala. Ve druhé třetině se obraz hry úplně změnil, Liberec se hýbal o hodně lépe a my mu darovali spoustu šancí. Pořád jsme byli pod tlakem, ale podržel nás brankář. Liberec jen snížil. Šli jsme do třetí třetiny, pomohli jsme si gólem v přesilové hře, který nás trošku uklidnil, ale bohužel jsme hned v dalším střídání obdrželi gól na 2:3. Potom jsme to už ubojovali. Posledních dvanáct minut jsme jenom bojovali, vyhazovali puky ven a konec jsme ubojovali. Bylo to vítězství, které jsme potřebovali. Já to hodnotím jen kladně."

Jiří Kudrna (asistent trenéra Liberce): „Čekali jsme těžké utkání na malém kladenském ledě. Chtěli jsme tady lépe začít, bohužel se nám nepovedl začátek utkání. Do poloviny třetiny jsme dostali dva góly a prohrávali jsme 0:2. Určitě jsme chtěli do utkání vstoupit jinak. Připravovali jsme se na to, že domácí budou mít výborný pohyb, ale bohužel jsme nezachytili začátek tak, jak jsme chtěli. Ve druhé třetině se hra už vyrovnala a dali jsme kontaktní branku. Do třetí třetiny jsme tedy šli s velkou šancí utkání zvládnout a vyhrát tady. Soupeř si bohužel pomohl přesilovkou, přidal další gól a my už dokázali jen snížit. Zápas jsme ale ztratili paradoxně už v začátku utkání, kde mělo Kladno lepší nástup a dostalo se do dvoubrankového vedení. To rozhodlo o celém utkání. My už jenom dotahovali a nakonec Kladno zaslouženě vyhrálo."

RYTÍŘI KLADNO – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Indrák (Plekanec), 9. Zikmund (M. Procházka), 49. Dotchin (M. Procházka) – 31. Kolmann (Melancon, Flynn), 49. Balinskis (Melancon, Birner).
Rozhodčí: Ondráček, Stano – Rampír, Hnát.
Vyloučení: 4:3.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 24:25.
Diváci: 2 023.
Nejlepší hráči: Martin Procházka – T.J. Melancon.
Rytíři Kladno: Brízgala – Kehar, Dotchin, Ticháček, Cibulskis, Slováček, Babka, Veber – Kubík, Plekanec, Indrák – Brodecki, Filip, Beran – M. Procházka, Zikmund, Jágr – Melka, Pytlík, O. Bláha II. Trenéři: Vejvoda, Skrbek a Mach.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner, Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek, Rychlovský – Vlach, Šír, Dlouhý. Trenéři: Augusta, Kudrna a Jiruš.

Bruslaři poprvé v sezoně vyzráli na Olomouc

2:1, 3:2 po nájezdech a 2:0. Olomouc v letošní sezoně na Boleslav uměla a ztratila jen bod.

Až tedy do dnešního dne... Bruslaři si poměrně pohodlně poradili s Hanáky 4:0, první branku v novém působišti si připsal Kelly Klíma.

Václav Pletka (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Z naší strany to byl dobrý zápas podpořený výkonem gólmana. Konečně jsme využili přesilovku, což nám pomohlo a díky ní jsme se vlastně dostali do vedení. Zlomový moment nastal, když jsme ubránili čtyřminutové oslabení a pak jsme využili chyby Olomouce. Jsme rádi za tři body.“

Jan Tomajko (trenér Olomouce): „Nezačali jsme špatně. V první třetině jsme si vytvořili nějaké šance, které jsme ale nedali. Boleslav pak využila přesilovou hru... Ani druhou část jsme neodehráli špatně, ale dlouhou přesilovku jsme bohužel neproměnili. Myslím si, že dnes to byl rozhodující moment, protože zkraje poslední třetiny Boleslav odskočila a pak už jsme se do toho tlačili na sílu. Domácí nás potrestali. Soupeř byl produktivnější a díky tomu vyhrál.“

BK MLADÁ BOLESLAV – HC OLOMOUC 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. O. Roman (Lantoši, Pýcha), 42. O. Najman (M. Beránek), 50. Kel. Klíma (Bičevskis), 53. Lunter (Dvořáček).
Rozhodčí: Úlehla, Šindel – Ondráček, Špůr.
Vyloučení: 3:2.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 24:28.
Diváci: 2 458.
Nejlepší hráči: Ondřej Najman – Tomáš Dujsík.
BK Mladá Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Söderlund, O. Roman, Lantoši – J. Stránský, Bičevskis, Šťastný – M. Beránek, O. Najman, Kel. Klíma – Lunter, Závora, Dvořáček. Trenéři: Kalous, Haken a Pletka.
HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Dujsík, Mareš, Škůrek, Řezníček, Švrček, Rutar – J. Káňa, Strapáč, Orsava – Klimek, Nahodil, Olesz – Plášek ml., Knotek, Bambula – Kusko, Anděl, Navrátil. Trenéři: Tomajko a Žabka.

Will nedovolil Třinci ani jeden gól

Deset zápasů, devět výher!

Pardubice jsou nadále dominantní, v lednu padly jen jednou, a to navíc proti Spartě. Jinak ale válcují jednoho soupeře za druhým. Čtvrtý Třinec neměl proti lídrovi šanci a ani jednou se neprosadil. Dynamo tak zvýšilo náskok na druhé Vítkovice na rozdíl devíti bodů. Oceláři naopak padli už počtvrté za sebou...

Roman Will slaví čtvrté čisté konto v letošní sezoně, řádil opět Lukáš Sedlák (1+1).

Zdeněk Moták (trenér Třince): „Řeknu dvě věci. Nabídli jsme hostům spoustu jasných puků, ze kterých měli samostatné nájezdy a byli z toho úspěšní. Druhou věcí je, že se natrápíme na vstřelení branky. Když se obojí spojí dohromady, tak z toho rezultuje dnešní výsledek. Ještě je před námi celá čtvrtina a může se stát cokoli. Poctivou prací. Zodpovědně, soustředěně každý zápas odhrabat, odedřít, odmakat. Snažit se hrát jednoduše. Všechny čtyři zápasy jsme nehráli úplně špatně, ale i v předešlých jsme nabídli soupeři prostor a šance, aby skóroval, zatímco my je dáváme těžce. I když je máme vyložené, odkrytou bránu, ale nedáváme. Takže jednoduchost, poctivost, zodpovědnost."

Radim Rulík (trenér Pardubic): „Viděli jsme kvalitní a vyrovnané utkání. Rozhodlo, že nám výborně zachytal gólman. Pochytal šance Třince a my jsme byli šťastnější v koncovce. Takové utkání má náboj, hráči se znají a obě mužstva jsou kvalitní. Nebyli jsme vzadu úplně stoprocentní, ale podržel nás gólman. Každý zápas je jiný, něco nám nabídli. Hned v prvním střídání šel Činel sám, to jsme ještě nedali. Ne že by mě to překvapilo, každý zápas je jiný. V některým máte míň možností, v jiném více. Ale myslím si, že to bylo na šance vyrovnané, nám to sedlo a gólman výborný. Produktivita rozhodla."

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC DYNAMO PARDUBICE 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 28. A. Musil, 45. Štetka, 53. Hyka (L. Sedlák), 58. L. Sedlák.
Rozhodčí: Hribik, Obadal – Lhotský, Zíka.
Vyloučení: 2:3.
Bez využití.
Střely na branku: 25:28.
Diváci: 4 322.
Nejlepší hráči: Andrej Nestrašil – Roman Will.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Havránek, Roth, Čukste – M. Růžička, Voženílek, Svačina – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Hrňa. Trenéři: Moták a Országh.
HC Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Bučko, T. Dvořák, Hrádek, J. Kolář – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Radil, Zohorna, Štetka – T. Zeman, Poulíček, Paulovič – Vondráček, A. Musil, Mandát. Trenéři: Rulík, Král a Zadina.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dynamo Pardubice 41 24 8 4 5 126:78 92
2. HC VÍTKOVICE RIDERA 41 22 4 9 6 128:97 83
3. HC Sparta Praha 39 20 5 1 13 110:86 71
4. HC Oceláři Třinec 40 18 4 5 13 117:83 67
5. HC Olomouc 41 18 4 2 17 103:103 64
6. HC Škoda Plzeň 41 15 5 7 14 106:108 62
7. Bílí Tygři Liberec 41 13 6 10 12

120:107

61
8. Mountfield HK 40 13 7 4 16 105:105 57
9. BK Mladá Boleslav 41 12 6 6 17 87:97 54
10. HC Kometa Brno 41 12 6 2 21 104:133 50
11. HC Energie Karlovy Vary 40 14 3 2 21 95:124 50
12. HC VERVA Litvínov 40 12 3 7 18 111:116 49
13. HC Motor České Budějovice 41 12 4 4 21 99:121 48
14. Rytíři Kladno 40 11 3 5 22 91:144 44

Další program Tipsport extraligy

Středa 25. ledna – dohrávka 41. kola:
18:30 HC Sparta Praha – HC VERVA Litvínov (O2 TV Sport)

Čtvrtek 26. ledna – předehrávka 42. kola:
18:15 HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň (O2 TV Sport)

Pátek 27. ledna – 42. kolo:
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec (O2 TV Sport)
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – Mountfield HK
17:30 HC Motor České Budějovice – BK Mladá Boleslav
18:00 Rytíři Kladno – HC Kometa Brno
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC VERVA Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz