Kladno posílí obránce se zkušenostmi z NHL, další Kanaďané jsou v jednání

26. července 2015, 17:19

Adam Bagar

Už v předchozích týdnech se v Kladně hovořilo o možném příchodu několika zámořských posil. A nyní se ona slova pomalu proměňují v realitu. Středočeši totiž ve svých řadách přivítají kanadského zadáka se zkušenostmi z NHL Brendona Nashe, jenž se k týmu připojí v první polovině srpna. "V Kanadě však sháníme další hráče," přiznává sportovní manažer David Čermák na klubovém webu Rytířů.

"Na základě referencí a informací, které máme k dispozici, jsme přesvědčeni, že Brendon bude pro náš tým přínosem. S jeho příchodem nás vzadu tlačí bota zase o trochu méně," hlásí David Čermák na adresu osmadvacetiletého obránce, jenž poslední sezonu strávil v Bakersfield Condors v nižší zámořské ECHL, kde v 59 zápasech nasbíral 24 bodů za čtyři góly a 20 asistencí.

"S příchodem Nashe nás vzadu tlačí bota zase o trochu méně."

Ještě předtím se vytáhlý kanadský hokejista ukázal ve farmářské AHL v dresu Hamiltonu, San Antonina, Charlotte nebo Hartfordu. A zkušenosti sbíral dokonce v nejlepší lize světa, za Montreal sehrál v sezoně 2010-11 dvě utkání. Jeho bratrem je o dva roky mladší Riley Nash, který v NHL nastoupil už ke 178 duelům a v říjnu naskočí v Carolině Hurricanes do své páté sezony.

Příchodem Brendona Nashe ale kladenský lov za oceánem nekončí. "V Kanadě sháníme hráče a jednáme dál, ještě to není zcela uzavřená kapitola," potvrzuje David Čermák. Ten do prvoligového klubu láká také několik zajímavých tuzemských hokejistů. S Rytíři trénují mimo jiné útočník Václav Skuhravý nebo brankář Lukáš Mensator, oba hráči ale smlouvu zatím nepodepsali.

Na soupisce Kladna, k němuž se kanadský obránce připojí až v první polovině srpna, čítá takřka čtyřicítku hráčů, kteří teprve bojují o smlouvu. Možnost poprvé předvést své umění budou mít někteří z nich už v úterý, kdy Kladno zajíždí k prvnímu přípravnému souboji na led extraligové Plzně. Odveta s atraktivním sokem je pak na programu o devět dní později na kladenské půdě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz