Kluby DEL mají jasno. Německá soutěž má začít 13. listopadu

Foto: del.org

5. srpna 2020, 9:44

Václav Jáchim

Německá nejvyšší soutěž začne jako jedna z posledních v Evropě. Vedení ligy před časem informovalo, že základní část má vypuknout o víkendu 31. října a 1. listopadu. Teď byl oficiální start o dva týdny posunut – začátek je plánován na 13. listopadu.

Příčina je jasná – aktuální situace s koronavirem a spousta otazníků, co nákaza přinese v podzimních měsících. Představitelé PENNY DEL, jak se soutěž nově jmenuje, jednali v pondělí se zástupci klubů prostřednictvím videokonference.

Výsledkem je zmíněná dohoda o posunutí startu nového ročníku, představitelé soutěže o tom informují na svém webu. Německé kluby jsou výrazně závislé na příjmu ze vstupného. Za současných opatření s nulovým nebo velmi omezeným počtem fanoušků na tribunách si rozjezd nového ročníku neumějí představit.

„Rozhodnutí o posunutí startu soutěže dává všem zúčastněným určitou jistotu při dalším plánování. V listopadu jsme vzali v úvahu zájmy německého svazu, pokud jde o Deutschland Cup a Ligu mistrů," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel soutěže Gernot Tripcke.

Podle jeho slov je třeba sledovat další vývoj, nikdo přesně neví, co nastane. „V časech covidu-19 se mohou nastavené podmínky znovu a znovu měnit. Hrát můžeme začít až tehdy, jakmile dají úřady zelenou. A kdy to také bude pro kluby ekonomicky životaschopné," připomněl Tripcke.

Bossové DEL si uvědomují, že klíčová bude hygienická koncepce ze strany státu. „Každý, kdo působí v klubech, tvrdě pracuje na tom, abychom mohli splnit všechny parametry, jež můžeme ovlivnit. Děláme maximum, abychom na naše zápasy dostali diváky," dodal závěrem šéf soutěže.

Konkrétní rozpis utkání bude zveřejněn v polovině září. Kluby DEL plánují německou obdobu Generali Česká Cupu TELH, všechny týmy se před startem ligy pustí do přípravné pohárové soutěže. Konkrétní program a místa konání zápasů jsou podle stránek del.org v řešení s partnery ligy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz