Kometa zhasla. Nasadíme pracovní boty, helmu a budeme makat dál, velí Modrý

Jaroslav Modrý | Foto: Thomas Gazda, hc-kometa.cz

Kometa si mohla ve středeční dohrávce 24. kola upevnit čtvrtou pozici, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále. V Ostravar Aréně ale zhlasla, Vítkovicím po rozpačitém výkonu podlehla jasně 0:4.

„Začátek jsme ještě měli jakž takž, ale pak to bylo lehkovážné. Soupeře první vstřelený gól uklidnil, my naopak byli od té doby všude o krok později. Vítkovice nás předčily nasazením, chodily do míst, kde to bolí. Uteklo nám pár detailů, za což jsme byli potrestaní,“ hodnotí brněnský trenér Jaroslav Modrý.

„Od prvního gólu jsme byli všude o krok později. Vítkovice nás předčily nasazením, chodily do míst, kde to bolí.“

Kometa ještě mohla na vedoucí trefu Marcela Barinky zareagovat zásluhou Zdeňka Okála, ale při Lukáši Klimešovi stálo štěstí. Brněnský útočník jej sice přes rameno překonal, těsně před brankovou čárou však odpálil kotouč do bezpečí obránce Yohann Auvitu.

„Střílel jsem nahoru na první tyčku, gólman to dobře vykryl, puk pak skákal po čáře. Chybělo možná pět čísel. Domácím to tam spadlo, nám ne,“ mrzí Okála.

Když pak Roman Půček svým prvním extraligovým gólem v sezoně zvyšoval na 2:0, Vítkovice se dostaly do laufu a Kometa už to měla ve třetí dvacetiminutovce hodně těžké.

„Říkali jsme si, že se musíme tlačit do brány, ať brankář nevidí. Že musíme víc bojovat v rozích, posílat puky na modrou obráncům a střílet. Ale bohužel nám to nevyšlo,“ líčí forvard se čtyřiadevadesátkou na zádech.

Posledních 16 zápasů Komety? Bez bodů jen v Moravskoslezském kraji

Brňanům výjezdy do Moravskoslezského kraje v novém roce příliš nesvědčí. Za posledních šestnáct utkání vyšli naprázdno jen dvakrát – v Třinci a nyní ve Vítkovicích, kde zaznamenali porážku 0:4.

„Přijeli jsme s tím, že chceme urvat nějaké body, ať si upevníme čtyřku. Chceme do ní. I když se to nepodařilo, nemáme hlavy dole. Musíme jít dál, v pátek nás čeká další utkání, v němž se budeme snažit zase uspět,“ vyhlíží blížící se duel v Olomouci.

„Nemáme hlavy dole, musíme jít dál. Chceme do čtyřky.“

Trenérský štáb věří, že v moravském derby už budou vidět lídři týmu. „Ve Vítkovicích mě zklamali. Trošku jsme uklouzli, ale poučíme se, nasadíme pracovní boty, helmu a budeme makat dál,“ velí Jaroslav Modrý.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz