Legendární Fin prodal podíl v klubu z Kuopia. Bude hráčským agentem

Foto: iltalehti.fi

4. června 2020, 17:48

Václav Jáchim

Roky válel NHL, doma má dvě bronzové medaile z olympiády, před 25 lety se stal mistrem světa. Sami Kapanen patřil k předním útočníkům a legendám finského hokeje. Po ukončení aktivní kariéry se dal na trenérskou dráhu, teď stojí před další životní kapitolou – bude totiž hráčským agentem.

Zpráva je to poměrně nečekaná, protože Sami Kapanen původně spojoval budoucnost s trenéřinou a s prací činovníka. Když po sezoně 2013-14 odložil výstroj, začal působit jako kouč juniorky Kuopia. Později byl asistentem u prvního týmu a nakonec jeho hlavním trenérem.

Ještě během vrcholové činnosti se Kapanen pustil do podnikání v oblasti řízení hokejového klubu. V roce 2003 koupil majetkový podíl v KalPě Kuopio, kde kdysi s hokejem začínal, a až donedávna byl jeho šéfem. Teď už to neplatí, podle informací deníku Iltalehti dlouhou kapitolu uzavřel.

Kapanen odešel z klubu už loni, zamířil do Švýcarska a převzal ambiciózní HC Lugano. Ovšem účastníkovi NLA se nedařilo, Kapanen byl v prosinci odvolán z pozice prvního trenéra a na jeho místo nastoupil Serge Pelletier. Možná tehdy uzrálo v hlavě dlouholetého reprezentanta Suomi rozhodnutí o zásadní změně. K trénování se totiž nevrátil, podíl v KalPě během dubna prodal a teď hlásí přesun takříkajíc na druhý břeh.

Zatímco v minulosti jednal s agenty coby šéf klubu nebo hlavní kouč, teď bude zastupovat především finské hráče doma i za hranicemi. Informaci v tiskové zprávě potvrdili představitelé finské hráčské asociace, u níž jsou tamní agenti registrováni.

„Zajímám se o všechno, nejen o koučování. Ale také o další profese, jež se týkají hokeje," řekl Kapanen stránkám iltalehti.fi poté, co prodal svůj podíl v klubu z Kuopia. „Vždycky jsem to bral tak, že pokud se objeví nějaká vhodná příležitost, určitě stojí za zvážení."

Rozhodl se pro zastupování hráčů, člen Síně slávy finského hokeje k tomu má předpoklady. Dlouholetý zkušený útočník, jehož syn Kasperi hraje NHL za Toronto, prošel v průběhu aktivní činnosti spoustou klubů, má hodně důležitých kontaktů mezi hokejisty, trenéři i funkcionáři.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz