Derby série Pardubice vs. Hradec i v dorostu! Hodně se těšíme, říká Frolík

Filip Frolík | Foto: Martin Voltr

Východní Čechy aktuálně žijí derby sérií ve čtvrtfinále seniorského play off, ale paralelně s ní bude hořet boj mezi Pardubicemi a Hradcem Králové také v kategorii dorostu. I tady bude role tabulkových favoritů patřit Dynamu, ale zdaleka ne tak výrazná jako v áčku.

Pardubický dorost si v právě končícím týdnu užil zápasové volno. Díky třetímu místu v nadstavbě postoupil přímo do čtvrtfinále play off a mohl v klidu čekat, který soupeř na něj vyjde.

Protože v předkole potvrdily svou pozici všechny výše nasazené celky, znamenalo to jediné: Chystá se (další) derby série!

Mountfield si k němu musel v předkole proklestit poměrně obtížnou cestu přes Zlín. Berani postoupili z prvního místa nižší skupiny a bylo vidět, jak velké sebevědomí během posledních týdnů nabyli.

Hradečtí sice slavili už po dvou zápasech, jenže oba rozhodli až v závěru. První dokonce v prodloužení zásluhou obránce Štěpána Černého, druhý šest minut před koncem díky Filipu Frolíkovi. Ten prožil svůj druhý dvougólový večer v sezoně, na který čekal od úvodního kola.

„Určitě jsem rád za svůj výkon, ale nebylo to o mně. K výhře pomohl celý tým. Zlín byl velmi kvalitním soupeřem a vůbec to nepodcenil. Výborně makal a byla to vyrovnaná série, která nás posunula. Rozhodlo to, že jsme chtěli víc,“ libuje si Frolík.

Že je play off hodně o štěstí, prokázaly obě bitvy. Hektické prodloužení tři na tři ani není potřeba rozmazávat, no a vítěznou trefu v odvetě vstřelil hradecký útočník dokonce zpoza branky!

Daniel Pavlík vystřelil od modré. Puk se odrazil od zadního mantinelu a já jsem ho ze vzduchu sklepnul o gólmana do branky,“ popisuje svou nejdůležitější trefu v dosavadní kariéře.

Před dalším průběhem play off se navíc jeho týmu může hodit zkušenost s velmi nervózním zápasem. Duel v Hradci nabídl značnou porci trestů a také tristní výkon mladých rozhodčích. Ti si od začátku vůbec nevěděli rady a chvílemi to vypadalo, jako by pískali na jiném stadionu. Fakt je, že obě strany si na ně mohly stěžovat rovnocenně.

Pro aktéry na ledě vlastně bylo těžké vůbec hrát hokej. (Ano, že je to play off, neznamená, že se nemůže hrát normální hokej.)

„Nepřijde mi normální, aby trenér zlínského dorostu nabádal své hráče k tomu, aby v soubojích naschvál padali a my byli vylučovaní.“

„Pár sporných momentů tam určitě bylo. Spíš bych ale chtěl říct, že mi nepřijde normální, aby trenér zlínského dorostu nabádal své hráče k tomu, aby v soubojích naschvál padali a my byli vylučovaní,“ kroutí hlavou Filip Frolík.

Zápas mohl posloužit jako předehra k tomu, co čeká dorostence ve východních Čechách příští týden. Ve stínu extraligových profesionálů se také oni utkají o neoficiální titul králů regionu. Ve stejné fázi. 

Postupový gól Filipa Frolíka

Postupový gól Filipa Frolíka | Foto: Martin Voltr

I tahle série Pardubice versus Hradec bude stát za to!

„Hodně se těšíme a připravíme se na sérii na sto procent,“ slibuje Frolík, jehož mužstvo tentokrát nepůjde do bitvy v pozici tabulkového favorita. Pardubice patří v letošním ročníku mezi nejsilnější celky extraligy U17, nicméně jejich rival byl v nadstavbě jen o sedm bodů pozadu. A to je rozdíl, který se teď může hravě smazat.

Vzájemná bilance vyznívá pro Dynamo, které vyhrálo čtyři z pěti duelů. Kapitulovalo pouze v listopadu, a to až po prodloužení.

„Myslím, že to bude vyrovnaná série, a uděláme všechno pro to, abychom vyhráli.“

„Poslední zápas jsme s nimi taky remizovali a prohráli v prodloužení. Myslím, že to bude vyrovnaná série, a uděláme všechno pro to, abychom vyhráli,“ ujišťuje hradecký forvard, jehož tým se snaží opírat o podobné zbraně jako áčko. „Máme dobrý forček, na tom se naše hra zakládá. Při oslabení rychle napadáme a dohráváme souboje,“ popisuje Frolík.

Čtvrtfinále odstartuje bitvami na pardubickém ledě v pondělí a úterý. Do Hradce se přesune v pátek, kde by se hrál i sobotní čtvrtý duel. Pokud by série došla až do pátého zápasu, o postupujícím by se rozhodlo v pondělí 25. března v Pardubicích.

Hradci by mohla pomoct i jedna výrazná posila. Zmiňovaný bek Štěpán Černý po návratu z juniorky v dorostu hodně vyčnívá, a v útoku by to zase měl být případ Adama Novotného. Ten po zdravotní absenci už v sobotu naskočil za juniorku a pokud ho trenéři (při stále nejisté záchranářské situaci juniorů) nasadí do dorostu, dají se od něj čekat velké věci.

Filip Frolík

Filip Frolík | Foto: Martin Voltr

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz