Devátý ročník Díky, trenére je tady: Nominujte svého oblíbeného kouče

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Nedlouho po začátku nového kalendářního roku se rozběhl další ročník sportovně-společenské akce Díky, trenére. Nyní do něj mohou mladí sportovci, jejich rodiče nebo známí nominovat svého oblíbeného trenéra.

Akce Díky, trenére každoročně vyzdvihuje přínos mládežnických trenérů, kteří tuto funkci velmi často vykonávají ve svém volném čase a bez odměny.

„Rodiče si přitom v myslí, že trenéři jejich dětí dostávají za svoji činnost v průměru přes 13 500 korun měsíčně. Že by mělo být trénování dobrovolnickou činností bez finančního ohodnocení, se domnívá méně než 5 procent rodičů,“ uvádějí webové stránky dikytrenere.cz.

V roce 2024 proběhne už devátý ročník této akce. Její úvodní část patří sportovcům, rodičům, přátelům, známým či třeba „pouhým“ fanouškům, kteří oceňují přístup a oddanost svých oblíbených trenérů.

„Přínos trenérů mládeže je neodmyslitelný. Mnozí rodiče dokonce osobnost trenéra považují za hlavní faktor, na jehož základě vybírají sportovní oddíl pro své děti. Naším cílem je proto ocenit trenéry, kteří dovedou zaujmout a zdravě motivovat co nejvíce dětí, ukázat jim krásu jejich sportu a také pomáhají dětem osvojovat si návyky, ze kterých mohou čerpat celý život,“ uvedl zakladatel akce Díky, trenére Petr Rydl.

Na webových stránkách akce je nyní otevřen formulář, jehož prostřednictvím může do ankety kdokoli přihlásit svého oblíbeného trenéra či trenérku, a to až do 30. dubna. Každý kouč pak obdrží dopis s poděkováním od těch, kteří ho nominovali.

Během května vyberou organizátoři nejlepších šestnáct trenérů, které následně v průběhu léta navštíví. Nejlepších osm pak pozvou na finálový Den trenérů mládeže, který se uskuteční na přelomu října a listopadu 2024.

Obliba akce neustále stoupá, v minulém ročníku došla organizátorům přes tisícovka nominací. Znovu se přitom neztratili ani hokejoví trenéři. Do top dvanáctky se probojovali Robin Kopřiva z Hlinska a Libor Forch ze Vsetína, přičemž druhý jmenovaný se představil i na závěrečném dni a skončil na dělené páté příčce.

„Trenéři mládeže jsou klíčovou složkou českého sportu, práci s dětmi věnují velkou část svého volného času a mnohdy s nízkým či žádným finančním ohodnocením. Vše dělají hlavně z lásky k dětem a svému sportu. Zaslouží si proto od nás podporu. Nejen proto jsme se rozhodli letos stejně jako v minulém roce tuto iniciativu podpořit,“ říká Ondřej Šebek, předseda Národní sportovní agentury, která je partnerem akce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz