Fanoušci? Něco neskutečného, září Urban. Na turnaj ve Švýcarsku nikdy nezapomene

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

(BASILEJ, od našeho zpravodaje) V čistém čase téměř sedmdesátiminutovou bitvu má za sebou slovenský reprezentační výběr. Ten na mistrovství světa hráčů do 18 let podlehl Kanadě až po prodloužení a na vytouženou medaili nakonec nedosáhl. Proti kanadskému soupeři ale předvedl parádní hokej, v některých částech utkání protivníka i výrazně přehrával. „Myslím, že bylo na co koukat. Neustále se hrálo nahoru a dolů, oba týmy měly hodně šancí. Jak už to v těchto zápasech bývá, rozhodl jeden gól,“ hodnotí zklamaně Samuel Urban.

Právě ten se v duelu předvedl několika skvělými zákroky proti samostatným únikům soupeře. Ten poslední bohužel pro jeho tým propustil, když ho překonal kanadský forvard Macklin Celebrini.

Na otázku o tom, co se mu honí hlavou, když se na něj řídí takový bomber odpověděl chladně: „Vidím ho hlavně zepředu. Je mi tak jedno, co má napsané vzadu... Všichni přece hrajeme za jedno logo. Jsem rád, když mužů týmu pomoct svými zákroky.“

Brankář Slovenska jinak svůj tým opravdu držel, šlo na něj přes čtyřicet střel. Být v permanenci si ale pochvaluje. „Myslím si, že pro brankáře to je lepší, když má více práce. Roste mu sebevědomí, má větší klid při zákrocích, než kdyby na něj letěly tři, čtyři střely za třetinu. Pro mě to byla určitě výhoda, že jsem si puk tolikrát osahal,“ hlásí slovenský gólman.

I přes prohru navíc hokejisty ještě dlouho po konci zápasu podporovala spousta fanoušků. Duel jich sledovalo více než dva a půl tisíce. Během zápasu navíc slovenský tým nepřestávali podporovat, atmosféra v hale byla opravdu bouřlivá. „Je neskutečné cítit tu podporu, i když to možná nevyšlo podle představ. Fakt je to něco neskutečného, že tam ti fanoušci zůstali a stále nás podporovali,“ libuje si Samuel Urban.

I přes neúspěch v posledním duelu má slovenský tým důvod k radosti. Dvacet let totiž trvalo, než se opět objevil mezi nejlepší čtyřkou.

„Určitě nás teď mrzí, že jsme to nezvládli, emoce tam ještě jsou. Ale je pravda, že na tohle Slovensko čekalo hodně let. A bylo to vidět i na těch fanoušcích, kteří nás fakt hnali dopředu za jakéhokoliv stavu, včera, dnes i během celého turnaje. Musím jim poděkovat. Myslím si, že na tenhle turnaj nezapomeneme,“ uzavírá opora slovenské osmnáctky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz