Impuls pro Duklu? Návrat domů! Snad nám to pomůže, věří Moravec

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Přípravu měli skvostnou, vyhráli dva silně obsazené turnaje, ale v extraligové soutěži se dorostencům Dukly nedaří. Teď jim má pomoci i návrat do domácího prostředí.

Jihlavští akademici totiž mají v elitních soutěžích jednu nevýhodu – k domácím zápasům musí cestovat. Juniorům to evidentně nevadí, i v Moravských Budějovicích se odrazili k současnému třetímu místu. Zato dorostenci, kteří našli azyl v Humpolci, se výsledkově trápí.

Ve skupině B jsou nečekaně až předposlední.

„Momentálně jsme ve fázi, kdy se nám nedaří. Management chce hráčům udělat maximální komfort k tomu, aby dokázali podat ten nejlepší výkon, naše černá série se přerušila a začali jsme sbírat body, které nutně potřebujeme k postupu do play off skupiny, a splnili jsme tak jeden z dílčích cílů,“ říká asistent trenéra Štěpán Moravec.

„Management chce hráčům udělat maximální komfort k tomu, aby dokázali podat ten nejlepší výkon, naše černá série se přerušila a začali jsme sbírat body.“

Dojížděním přitom ztrácí jihlavští mladíci skutečnou výhodu domácího prostředí. K tomu všemu se přidává problém s ukotvením branek na stadionu v Humpolci, kde chybí moderní gumové kolíky.

Proto odehraje Dukla zbývající tři domácí utkání základní části doma, tedy na druhé ploše CZ LOKO Arény.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Na svém zimáčku to znají hokejisté mnohem lépe, soupeřům se navíc na malém ledě nemusí hrát dobře. „Věříme, že hrát na domácím hřišti a v prostředí, kde hráči absolvují všechny tréninky, by nám mohlo pomoci,“ pokračuje Moravec s tím, že změna se týká naplánovaných duelů proti Českým Budějovicím, Liberci a Mladé Boleslavi v první části soutěže.

„Zatím se jedná jen o krátkodobý výhled. Budoucí zápasy se budou řešit podle aktuální kapacitní situace,“ vysvětluje.

Dohromady teď Dukle zbývá šest utkání k tomu, aby se v tabulce vyšplhala ze sedmé příčky nejméně na čtvrtou. Třetí Hradec Králové už je o sedm bodů napřed, což se bude těžko stahovat, ale čtvrtý Motor jen o tři.

„Ve většině utkání to u nás bylo o produktivitě. Hodně se nadřeme na gól, naopak sami jsme velice lacině inkasovali.“

Pokud by tedy Jihlava zvládla hned první souboj po reprezentační přestávce, hodně by se jí ulevilo a s Budějovicemi by navíc měla lepší vzájemnou bilanci. Pořád by ale musela překonat i Pardubice a Havlíčkův Brod. Je dost možné, že o postup bude hrát až do posledního kola, kdy vyrazí právě na derby do Kotliny.

Málokdo přitom čekal, že by tým mohl figurovat takhle dole. Přípravná fáze mu vyšla skvěle a zvenčí se zdálo, že kabinu nerozhodila ani náhlá výměna trenérů.

„S výsledky nejsme spokojení nikdo – ani hráči, ani realizační tým. Nicméně každá špatná série jednou skončí a my uděláme všechno pro to, aby to bylo co nejdříve,“ ujišťuje Moravec po pěti porážkách v řadě.

Foto: Martin Voltr

Dukla sice vyhrála jen dva zápasy z osmi, ale skóre 28:33 vypovídá o tom, že stačí málo, aby se mužstvo zvedlo. „Ve většině utkání to u nás bylo o produktivitě. Hodně se nadřeme na gól, naopak sami jsme velice lacině inkasovali. V některých utkáních rozhodla naše nedisciplinovanost,“ přemýšlí asistent trenéra Jakuba Vence.

„Věříme, že nám reprezentační přestávka pomohla, dobře jsme potrénovali a na led vyjede vítězný tým,“ dodává Moravec odhodlaně. Samozřejmě ale nejvíc záleží na tom, aby stejné odhodlání měli i hráči.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz