Kontumované bitvy dorostu: Třemošná dostala pokutu, Chomutov ne

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje se zabývala dalšími nesehranými zápasy, tentokrát v Extralize dorostu. Oba dopadly kontumací, ale jen jeden z nich i pokutou.

Oba řešené případy se týkají dorostenecké základní skupiny Západ, která skončila o posledním listopadovém víkendu. Sluší se říct, že pouhá dvojice zkontumovaných utkání je s ohledem na přetrvávající situaci okolo covidu-19 víc než pozitivním číslem...

Shodou okolností šlo o zápasy libereckých Bílých Tygrů, kteří měli mimo naplánovaných kol ve čtvrtek a sobotu ještě vyrazit v pondělí k dohrávce do Chomutova a v pátek doma přivítat Třemošnou.

Na tom, že se ani jeden souboj neodehrál, nesl vždy vinu soupeř – vítězství 5:0 „od stolu“ tak připadlo v obou případech Liberci, který díky tomu proklouzl na třetí místo skupiny, jen o bod za první Mladou Boleslav.

Pirátům přidělalo náhle problémy mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví. Podle něj se nově mohly hromadné akce, jakou je třeba právě hokejový zápas, zúčastnit pouze očkovaní lidé. Osobám mladším osmnácti let však stačí absolvovat PCR test.

Kluby se o této povinnosti oficiálně dozvěděly až v neděli 21. listopadu, kdy jim přesně tři minuty před půlnocí přišel e-mail od řídícího soutěže. Protože Chomutov předtím sám situaci nemonitoroval – na rozdíl třeba od soupeře –, svým neočkovaným hráčům nedokázal obstarat test tak rychle, aby v pondělí od 17 hodin už mohli nastoupit.

Sportovně technická komise uznala jednoznačnou vinu chomutovského klubu a zápas zkontumovala ve prospěch Tygrů, nicméně podle disciplinární komise bylo rozhodnutí nenastoupit k utkání v tomto případě odůvodněné a Pirátům neudělila žádnou pokutu.

Jiný pohled už musela mít na páteční duel Liberce proti Třemošné. Meteor odřekl svou cestu pod Ještěd den předem, a to z důvodu nedostatku hráčů kvůli údajné opakované karanténě.

Karanténu sice klub hokejovému svazu nedoložil, hlavní trenér mládeže Dušan Andrašovský nicméně podal vysvětlení k široké marodce. Ve čtvrtek nastoupil Meteor proti Chomutovu jen ve dvanácti hráčích do pole a jeden z nich zápas kvůli vyčerpání nedohrál, večer po utkání měli trenérovi volat další tři svěřenci, že mají teploty.

Disciplinárka připustila argumenty, ale podotkla, že ke dvěma zdravým brankářům a devíti hráčům do pole mohl dorost povolat jiného hráče, například z mladší kategorie. Minimum pro odehrání zápasu je totiž deset hokejistů v poli.

Protože hned další den základní část vyvrcholila, utkání už také nemohlo být sehráno v dalším náhradním termínu, a proto rovněž skončilo kontumací pro Liberec. Za provinění Třemošné však disciplinární komise udělila západočeskému klubu pokutu ve výši 12 400 korun. Odvodila ji od vzdálenosti, kterou by tým na zápas urazil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz